• 27/05/2024

Gouverneur Cathy Berx

Provincie Antwerpen zet vol in op meldpunt drugsproblematiek

ANTWERPEN – In December 2021 het meldpunt gelanceerd in aanwezigheid van Procureur des Koning Franky De Keyzer en toenmalig Dirco Jean-Claude Gunst van de federale politie. Met de campagne ‘illegale drugsproductie -en dumping in mijn stad of gemeente: Niet mijn probleem. Of toch wel?’ zet onze provincie in op de betrokkenheid van iedereen in samenwerking met de politiediensten, het parket, gemeentebesturen en de sterk toegenomen aantal bin’s.

Gouverneur Cathy Berx: “ Op www.drugsplantageontdekt.be kan iedereen op een veilige en volledig anonieme manier de politie verwittigen over vermoedelijke cannabisplantages, drugslabo’s en dumping van drugsafval in de provincie Antwerpen. Na twee en een half jaar zijn en al 62.400 mensen die dit meldpunt hebben bezocht, noteerden we meer dan 11.000 meldingen waardoor er al 35 waren die een positief resultaat opleverden en er drugslabo’s, gevallen van dumping en plantages werden ontdekt.”

Dat drugslabo’s uiterst gevaarlijk zijn werd onlangs bewezen in in Poederlee in de Belgische gemeente Lille waar drie doden werden aangetroffen. Burgmeester Marleen Peeters (N-VA) verleende dan ook haar volledige medewerking aan dit meldpunt.

De illegale drugsproductie in onze provincie een halt toe roepen, en tegelijk willen we criminelen opsporen is het van essentieel belang dat er zoveel mogelijk meldingen gebeuren van verdachte zaken, chemische geur die waargenomen wordt, verlaten woningen waar plots ‘s nachts beweging is etc.

Clara Vanquelberghe, criminoloog-coördinator bij het ARIEC: ”Aan verhuurders van woningen en loodsen wordt aanbevolen zich goed te informeren aan wie ze hun eigendommen verhuren.”

Wie meer informatie zoekt, of een melding wil doen kan hier terecht.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten