• 19/05/2024

Provincie Antwerpen ontvangt gouden boslabel

Op 14 mei blikte de Bosalliantie terug op de bosaanplant van huidige legislatuur tijdens een slotevent. De leden van de alliantie ontvingen gouden, zilveren of bronzen labels voor het planten van nieuw bos. Provincie Antwerpen ontving een gouden label. Zeven lokale besturen in de provincie sleepten ook een label in de wacht. Een vooruitblik naar de bosaanplant tijdens volgende legislatuur en panelgesprek over de aanpak daarvan maakten het slotevent in Brugge een succes. Provincie Antwerpen en Antwerpse Bosgroepen op spoor om de ambitieuze doelstelling van 150 hectare nieuw bos te halen.

Op het slotevent van de Bosalliantie ontving provincie Antwerpen een gouden label omdat ze meer dan 10 hectare bos plantte tijdens huidige legislatuur. Zeven lokale besturen in de provincie vielen ook in de prijzen. Wie meer dan 5 hectare plantte, ging met een zilver label naar huis. Meer dan 2,5 geplante hectare leverde een bronzen label op.

Een overzicht van de labels in onze provincie:

Provincie Antwerpen: goud
Gemeente Bornem: goud
Stad Antwerpen: zilver
Gemeente Boechout: zilver
Stad Lier: brons
Gemeente Essen: brons
Gemeente Heist-op-den-Berg: brons
Stad Mechelen: brons

“Tijdens de huidige bestuursperiode plantte de provincie in samenwerking met de Antwerpse Bosgroepen al 96,3 hectare nieuw bos aan. De ambitie blijft om tegen volgend plantseizoen de kaap van 150 hectare te ronden.” zegt gedeputeerde voor Milieu en Natuur Jan De Haes.

De Bosgroepen ontzorgen lokale besturen en ondersteunen private eigenaars bij het planten van nieuw bos. De provincie ontving zelf het gouden label voor bos aangeplant op eigen gronden of aangekochte percelen rond provinciale groendomeinen. Deze nieuwe bossen versterken zo bestaande natuurkernen.

Met de 8 ontvangen labels zet provincie Antwerpen een mooie prestatie neer.

Foto’s provincie Antwerpen

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten