• 24/05/2024

Provinciaal recreatiedomein Zilvermeer in Mol heeft een vernieuwde toegang

MOL – De vernieuwde toegang van Provinciaal recreatiedomein Zilvermeer en de heraangelegde Zilvermeerlaan zijn klaar.

Begin mei 2023 startte de heraanleg van de Zilvermeerlaan ter hoogte van de dagrecreatie van het Zilvermeer. De toegang van het Molse recreatiedomein is nu verkeersveiliger en herkenbaarder.

Provincie Antwerpen investeerde 1,35 miljoen euro in het ontwerp van D+A en de heraanleg door aannemer AGBb ter hoogte van de dagrecreatie van het Zilvermeer. Er is over een afstand van ongeveer 120 meter een veilige inkom gemaakt.

Het groot verkeersplateau bestaat uit een brede oversteek voor voetgangers en fietsers en bushaltes met verhoogde perrons. De asverschuivingen verlagen de snelheid van het doorgaand verkeer.

De toegang aan de dagrecreatie heeft een metamorfose ondergaan en zit in een nieuw jasje. Vanochtend openden gedeputeerde Mireille Colson (N-VA, tweede van links op de foto) en directeur Igor Geubbelmans (tweede van rechts op de foto) officieel de inkom.

De ruimte en weidsheid met natuurlijke elementen brengen je in de ontspannen sfeer van het recreatiedomein.

Nu het domein haar 65-jarig bestaan viert, heeft het Zilvermeer alles in huis om opnieuw duizenden bezoekers op een veilige manier te verwelkomen.

Van woensdagavond 8 tot en met zondag 12 mei wordt er feest gevierd met allerhande activiteiten.

Op donderdag 9 mei bestaat het recreatiedomein al 65 jaar. Het smaakfestival is te gast voor dit 65-jarig bestaan van het provinciaal domein. (EM / Foto’s Provincie Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten