• 21/06/2024

Protest afschaffing Lijn 52 en 53, bloed geven in Hove, praatgroep in Lint

LINT – Met de invoering van het nieuwe mobiliteitsplan dreigen de buslijnen 52 en 53 geschrapt te worden. Buslijn 52 rijdt van Berchem Station via Luchthaven Deurne en Mortsel naar Hove, Lint en Duffel station. Buslijn 53 rijdt in de omgekeerde richting.

Erwin Madereel, voorzitter Vooruit Lint: ‘Daarmee zou onze gemeente een rechtstreekse busverbinding met de stad Antwerpen, maar ook met Hove en Mortsel, kwijtraken.’

Groen-Vooruit Lint maakte vanochtend aan het Kerkplein nog eens duidelijk dat zij het daar helemaal niet mee eens zijn. Aan de busgebruikers werd een overlevingspakket bezorgd, met onder meer een flesje water, een banaan en een kompas.

Kristin Goossens, voorzitter Groen Lint: ‘Binnenkort hebben de Lintenaren dit misschien wel nodig om met het openbaar vervoer richting Antwerpen te trekken. Van die afschaffing is al een hele tijd sprake, en sinds 2019 houden Vooruit en Groen dit in de aandacht, onder meer op de gemeenteraad. De afschaffing van de twee buslijnen kadert trouwens in een groter plan voor de regio Antwerpen. Maar om allerlei redenen diende Vlaams minister van mobiliteit, Lydia Peeters (Open Vld), de opstart van dat plan al tweemaal uit te stellen. Hoe dan ook blijft de afschaffing van de buslijnen 52 en 53 boven de hoofden hangen.’

Madereel: ‘Terwijl iedereen weet dat de Antwerpse regio kampt met een geweldig verkeersinfarct. Terwijl iedereen weet dat degelijk en betaalbaar openbaar vervoer zorgt voor minder uitstoot van koolstof. Over mobiliteit worden geleerde studies en chique rapporten gepubliceerd, maar in de feiten voorziet de Vlaamse regering gewoonweg onvoldoende middelen voor De Lijn. Het openbaar vervoer ligt bij hen in de onderste schuif. Wat wil je, met een bevoegd minister die het vorig jaar een goed idee vond om van Brussel naar Antwerpen te reizen met het vliegtuig? Hoognodig dus dat we het nogmaals heel luid zeggen: geen afschaffing van de buslijnen 52 en 53.’

Zin om je steentje bij te dragen, maar weet je niet hoe? Kom bloed geven in Hove. Zo geef je het beste van jezelf aan iemand die het echt nodig heeft.

Op woensdag 29 september kan je van 18 tot 20u30 terecht in de A. Rodenbachschool aan de Onderwijsstraat 19. Ga naar www.rodekruis.be/donorportaal  en leg je afspraak vast of bel gratis naar 0800 777 00. Indien 29 september niet past, zet dan alvast de volgende data in je agenda: woensdag 2 februari, woensdag 4 mei, woensdag 27 juli en woensdag 26 oktober 2022, telkens van 18 uur tot 20u30.

Ben jij een babbelaar met wat vrije tijd? Of maak jij graag tijd vrij en is taal jouw dada? In Lint start binnenkort een praatgroep Nederlands voor anderstaligen. Anderstaligen zitten rond de tafel met Nederlandstalige vrijwilligers om te praten over alledaagse dingen. Ze kunnen er terecht met vragen, leren hun spreekangst overwinnen en leggen zo sociale contacten. Iedereen is welkom. Voor deze praatgroep zijn enthousiaste vrijwilligers die goed Nederlands spreken een must. Heb je wat vrije tijd en wil je die nuttig besteden? Ben je iemand met een warm hart en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan is deze praatgroep Nederlands zeker iets voor jou. Laat het weten aan Lieze Valenberghs, buurtwerker via lieze.valenberghs@lint.be  of bel even naar 03 460 18 66. (EM / Foto Groen Vooruit Lint)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten