• 21/04/2024

Project ‘De Verloren Kleuren’ door Palestijnse vluchteling Hani Biarie

BERLAAR – Hani Biarie verblijft als Palestijnse vluchteling in het Rode Kruis Centrum voor Noodopvang in Berlaar.

Destijds, in de Gaza-strook, werkte hij als redacteur en auteur van kinderboeken. Dat wil hij ook hier doen.
Hij schreef het verhaal ‘De Verloren Kleuren’ en ontmoette Uitgeverij Stokstaart en illustrator Lien de Cuyper.

Stokstaart is een uitgeverij uit Heist-op-den-Berg, die zich toelegt op kleinschalige boekprojecten. Zo kan ze vaak mensen hun droom waarmaken. Zo ook voor Hani Biarie. Zijn boek wordt een benefiet-project: tegen Sinterklaas 2023 zal het uitgedeeld worden aan honderden kinderen uit kwetsbare gezinnen.

Hani schreef een verhaal over het meisje Laila. Daarvoor inspireerde hij zich op zijn eigen dochtertje Lily. Laila heeft een kat en woont in een stad waaruit alle kleuren verdwenen zijn. Dat is vreemd. En dat is helemaal niet leuk. Zal Laila de verloren kleuren terugvinden?

Uitgeverij Stokstaart vond Lien de Cuyper bereid om de illustraties te maken voor het boek. Zij is pas afgestudeerd aan de Heistse kunstacademie.

Schrijver, illustrator en uitgeverij werken gratis voor dit benefietproject. Maar dan zijn er nog de drukkosten. Daarvoor werd een fondsenwerving opgestart via een ‘steunactie-online-app’. Die steunactie kan je vinden via www.deverlorenkleuren.be waarop alle info over het project staat.

Na de zomer zal het boek in ruime oplage gedrukt worden, en bezorgd worden aan sociale kruideniers en voedselbedelingen in Berlaar, Heist-op-den-Berg, Lier en andere locaties in de Kempen. Zo komt het terecht bij kwetsbare gezinnen met kinderen tussen vijf en tien  jaar.

Daarvoor wordt een beroep gedaan op Foodsavers Kempen. Deze organisatie zamelt grootschalig voedseloverschotten in en verdeelt die naar een twintigtal sociale projecten in de Kempen. Zij zullen in november zorgen voor de distributie, zodat de Sint de kinderboeken op tijd bij de kinderen kan brengen.

Op de campagne-website zal een overzicht verschijnen van de organisaties die bereikt worden.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten