• 12/07/2024

Project Capellebeemden zet deuren open

LAAKDAL- In september 2020 startte Kleine Landeigendom Zuiderkempen (KLZ) samen met gemeente Laakdal het bouwproject Capellebeemden op de voormalige locatie van de ‘Witte School’ in Vorst-Meerlaar. Het project omvatte de bouw van 51 sociale koopwoningen/appartementen met elk een parkeerplaats in de kelder en een ruimte voor fietsen, een polyvalent ontmoetingscentrum en een handelsruimte.

Iedereen die benieuwd was hoe het project verder vorm krijgt kon vanochtend een kijkje komen nemen in enkele woningen en voorts stelde het gemeentebestuur het ontmoetingscentrum open voor het publiek.

In het voorjaar start de verkoop van de woningen. Tijdens dit kijkmoment konden kandidaat-kopers zich registreren en informatie vragen over de Vlaamse Woonlening. Dit is een lening van de Vlaamse Overheid voor de aankoop van een woning met of zonder renovatiewerken. Voor de berekening of aanvraag van die lening kan je terecht bij Kleine Landeigendom Zuiderkempen in Westerlo. Op www.klzbe kan je info en voorwaarden vinden en een afspraak maken.

Het ontmoetingscentrum dat polyvalent kan ingezet worden bestaat uit een gezellige horecazaak met foyer en terras, een grote polyvalente zaal met uitgeruste keuken, twee kleinere multifunctionele zalen in de kelder, sanitaire ruimte met toiletten en voldoende bergruimte. Door de flexibele opbouw kunnen deze ruimtes gebruikt worden voor eetfestijnen, culturele voorstellingen en andere evenementen. Bij de zaalinrichting werd er rekening gehouden met de akoestiek.

In het volledige project werd extra aandacht besteed aan ecologische duurzaamheid; zo werd er een geothermische warmtepomp, ventilatie met warmteterugwinning en koeling, regenwaterrecuperatie, vloerverwarming met passieve koeling en zonnepanelen voorzien. Dankzij de goede bereikbaarheid en de multifunctionele opbouw, wordt het ontmoetingscentrum een ideale locatie voor heel wat activiteiten.

 

Foto’s Peter Willekens

­čĄ× Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten