• 20/06/2024

Programma van Putteke Winter in De Schorre vrijgegeven

BOOM – Putteke Winter zet ook dit jaar De Schorre in vuur en vlam. De ticketverkoop draait op volle toeren én het programma is bekend. Van mistige kunstinstallaties midden op de vijver tot metershoge steekvlammen, van mystieke walvisgeluiden in het bos tot heuse dansshows. Putteke Winter heeft het allemaal en werkt opnieuw samen met enkele lokale acts.

De Schorre wordt wederom omgetoverd tot een winters paradijs voor Putteke Winter. Zowel oude bekenden als nieuwe artiesten komen naar Boom. Vuur, dans, verhaal en licht, dat is Putteke Winter in een notendop. Dat alles in het thema Mens, Vuur, Machine.

Mireille Colson (N-VA), gedeputeerde voor Toerisme, Groen- en Recreatiedomeinen: ‘Putteke Winter is al jaren een succesformule voor jong en oud. Vorig jaar trokken meer dan 12 000 bezoekers richting De Schorre. Dit jaar hopen we minstens even veel bezoekers te ontvangen. Wij zijn er alvast van overtuigd dat deze fantastische nieuwe programmatie daar in zal slagen.’

Oude bekenden zoals Divi Divi voorzien vonken en vuur in alle vormen en maten. Zo is de bekende vuurwaterfontein (zie foto) weer van de partij. De grote vlam doet echter dit jaar z’n intrede, een gigantische vlam die plotsklaps komt en ook snel terug weg is.

De Machienerie stond ook al eens op Putteke Winter met hun voorstelling ‘Papageno’. Dit totaalconcept, gebaseerd op de opera ‘Die Zauberflöte’ van Mozart, vertelt een verhaal waarin licht en liefde de duisternis verdrijven. Een nieuwe locatie moet dit vurig verhaal volledig tot zijn recht laten komen.

Er is tevens lokaal talent aanwezig op Putte Winter. De dansploeg van Studio Flash uit Boom brengt de de show ‘Eve’. De voorstelling vertelt het verhaal van een vrouw die na haar dood terug wordt geboren als machine. Licht en dansers in beweging op een nieuwe unieke locatie dus.

De Boomse Ijsberen trotseren ook dit jaar de vrieskou en nemen een duik in de vijver. Ze doen het verlichte wateroppervlak golven terwijl je warm en droog toekijkt. Ondertussen zorgt Radio Rivierenland voor muzikale omkadering. De presentatoren wisselen hun eigen playlist af met verzoekjes van de bezoekers. Tenslotte blijven  enkele trollen wakker. Kleurig verlicht lachen ze de toeschouwers toe.

Walpurgis staat voor de eerste keer op Putteke Winter, en dat met de voorstelling ‘The Whale’. Zij brengen walvisgezang in het bos: machinaal, kunstig en onverwacht. Ook Zoonlief Collectief staat voor het eerst op Putteke Winter met hun kunstig handbellenconcert: ‘De Bëlls-Martels’. De muziek is gebaseerd op twee mythische personages die de belichaming zijn van wintertijd.

Je kan een tijdslot boeken voor vrijdag 9 december tussen 18 en 23 uur of zaterdag 10 december tussen 17 en 23 uur. Je betaalt tien euro plus administratiekosten. Info: www.puttekewinter.be. (EM / Foto Fenn Photography)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten