• 18/07/2024

Prinsenpark, met nieuw bezoekerscentrum en speelzones, viert zondag feest

RETIE – Zondag wordt  50 jaar Prinsenpark gevierd. Met een nieuw bezoekerscentrum, nieuwe speelzones,… heeft het park redenen genoeg om dat te doen.

Op zondag 12 juni, van 13 tot 18 uur,  organiseert Prinsenpark een groot openluchtfeest met animatie, workshops, begeleide wandelingen, optredens en catering.

Groot en klein, iedereen is welkom. De toegang en deelname aan de activiteiten zijn volledig gratis.

Ter plekke kan je bij het onthaal nog inschrijven voor de activiteiten, maar als je helemaal zeker wil zijn van jouw plekje reserveer je nu al via de website.

Er is tijdelijk éénrichtingsverkeer van de Geelsebaan (baan van Retie naar Geel) naar het Prinsenpark aan de Kastelsedijk in Retie.

Terug wegrijden kan via de Molendijk. Er is een ruime fietsparking voorzien vlakbij de feestweide.

Een greep uit het programma:

*Op zoek naar broedvogels in het Prinsenpark (van 11 tot 13 uur): een wandeling van circa zes kilometer waar je de diversiteit aan broedvogels in het Prinsenpark ontdekt. Je leert de zang van een aantal zangvogels herkennen.

*Voorstelling Dom – Charel & co om 13.30, 15 of 16.30 uur (steeds 30 minuten): ‘Dom’ is eigenzinnig interactief clownesk vertel- en circustheater met rolbanen, blaaspijpen, een haai en ook walvis maar bovenal één boodschap: ‘De Charel is niet dom, dat is hij nie; de Charel is genie!’

*Rondleiding nieuw bezoekerscentrum om 13.30 , 14.30 of 15.30 uur (steeds 30 minuten): Architect Jan Vermeulen en projectverantwoordelijke Charlotte Rubbens nemen je mee voor een informatieve toer door het nieuwe bezoekerscentrum.

*Het bos van morgen (van 14 tot 15 uur): tijdens deze gevarieerde wandeling maak je een sprong in de tijd en bekijk je hoe, vertrekkend vanuit het vertrouwde dennenbos, het bos er binnen 50 jaar uit kan zien.

*Bosomvorming in een veranderend klimaat (van 16 tot 17 uur): je bekijkt hoe de bossen zich de voorbije 50 jaar hebben ontwikkeld, hoe het beheer is geëvolueerd en hoe je kan  omgaan met de klimaatopwarming.

Als de activiteiten niet volzet zijn kan je ook nog ter plekke aansluiten, raadpleeg het onthaal voor het nieuwe bezoekerscentrum.

Voor meer informatie en inschrijven voor de activiteiten kan je terecht op www.provincieantwerpen.be > Feest in het Park. (EM / Foto Provincie Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten