• 20/05/2024

Primeur voor Soudal: nieuwe volautomatische productiehal in Turnhout

TURNHOUT – Soudal toonde vandaag in Turnhout in primeur haar nieuwe volautomatische productiehal tijdens het ontdekkingsweekend chemie en life sciences.

Soudal, een wereldleider in gespecialiseerde chemieproducten voor de bouw en doe-het-zelver, is één van de 50 bedrijven die deelnamen aan de vierjaarlijkse opendeurdagen van de chemie en life sciences, die dit weekend plaatsvonden.

Bij Soudal kreeg je een rondleiding langs R&D-labo’s, productie-installaties, de gloednieuwe en volautomatische productiehal ‘Plant 5’ en de fanshop van wielerteam Soudal Quick-Step.

Sectorfederatie essenscia greep de opendeurdagen aan om de duurzame innovaties en vele jobkansen in de chemie- en farmasector in de verf te zetten.

Nooit eerder waren er in de sector zoveel openstaande vacatures (2 000) waarvan bijna de helft voor technisch TSO-talent, zo blijkt uit de resultaten van de jaarlijkse jobbarometer.

Deze ultramoderne ‘Factory of the Future’ bij Soudal, met een oppervlakte van 20 000 vierkante meter, zet wereldwijd een nieuwe standaard voor de nagenoeg volautomatische productie van lijm- en afdichtingskitten, zoals het bekende Fix ALL-gamma.

Dit zorgt voor minder productieafval, een lager energieverbruik en een veiligere werkomgeving.

De hypermoderne productievestiging – een investering van 40 miljoen euro – wordt later dit jaar effectief in gebruik genomen, maakt gebruik van geothermie voor de temperatuurregeling en creëert bijkomende tewerkstelling.

Zo heeft het bedrijf openstaande vacatures voor onder meer magazijniers, heftruckchauffeurs, orderpickers, productie-operatoren, onderhoudstechniekers, elektriciens, projectingenieurs en laboranten.

Uit de jaarlijkse jobbarometer van sectorfederatie essenscia, gebaseerd op een uitgebreide bevraging bij 120 bedrijven uit de sector, blijkt dat er in de chemie en farma nooit eerder zoveel openstaande vacatures waren, waarbij het nooit langer duurde om ze ingevuld te krijgen.

Soudal is Europa’s grootste onafhankelijke producent van kitten, lijmen en isolatieschuimen voor zowel de vakman als de doe-het-zelver. Het op en top Belgische familiebedrijf werd in 1966 door Vic Swerts opgericht als een éénmanszaak en is intussen actief in 140 landen met 26 productievestigingen verspreid over vijf continenten.

Soudal telt meer dan 4 000 medewerkers, waarvan zo’n 1 100 in Turnhout, en produceert jaarlijks bijna 400 miljoen kokers en bussen met hoogwaardige chemische bouw- en isolatieproducten die bijdragen aan energiezuinig en duurzaam bouwen. Het bedrijf investeerde de voorbije vijf  jaar 330 miljoen om de productie uit te breiden, energie-efficiënter en milieuvriendelijker te maken.

Het ontdekkingsweekend van de chemie & life sciences was een buitenkans om labo’s en productie-installaties te bezoeken die je anders nooit te zien krijgt en de vele jobkansen en duurzame innovaties in de sector te ontdekken. Van de smartphone in je broekzak tot de zonnepanelen op je dak. Van coronavaccins tot nieuwe therapieën tegen kanker. De sector van de chemie en life sciences, met 100 000 jobs en 35 procent van de totale Belgische export de industriële sterkhouder van de Belgische economie en welvaart, innoveert volop en levert de essentiële bouwstenen voor  levenscomfort en een duurzame toekomst. (EM / Foto Essenscia)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten