• 21/06/2024

Prima weertje voor één van de talrijke evenementen in onze provincie

EDEGEM – De voorbije dagen kon je op deze website al alles vernemen over enkele evenementen die dit weekend plaatsvinden zoals de jaarmarkt in Wilrijk, Reggae Geel, de Schipkenskermis in Lier en diverse activiteiten in Mol. Maar er is nog veel meer. Een greep:

*ANTWERPEN – Gidsen nemen je zondag mee op ontdekking door de rijke fauna en flora van de Konijnenwei. Ze gaan dieper in op de toekomstige plannen rond het Ringpark Zuid en de mogelijke impact hiervan op de Konijnenwei en de biodiversiteit in dit gebied. Ook de rol van Natuurpunt in het ijveren voor een ecopassage en het behouden en verbinden van het bestaande groen lichten ze je toe. Info: www.natuurpuntstadantwerpen.be.

*MOL – Natuurpunt Netebronnen organiseert op zondag 7 augustus een natuurexcursie in het Buitengoor, een overgangsgebied van een kalkrijke naar een zure bodem, wat zorgt voor ongelooflijk veel biodiversiteit. Deelnemers verzamelen om 13.30 uur aan ecocentrum De Goren, Postelsesteenweg 71. Het einde is voorzien om 16.30 uur. Deelnemen is gratis. Inschrijven kan tot de dag zelf via myriam-thys@hotmail.com. Vergeet je laarzen niet.

Net zoals vorige vrijdag organiseert het Zilvermeer op zaterdag 6 augustus een avondmarkt. Je vindt een 60-tal kramen op het marktplein en de aangrenzende straten. Radio Mol zorgt voor extra sfeer en gezelligheid. Je bent welkom van 17 tot 21 uur. Vanaf 17 uur is de toegang tot het Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, voor iedereen gratis.

*HOBOKEN – Componist en violist Kevin Van Staeyen nodigt je uit op zondag 7 augustus.  Allred komt met enkele gastmuzikanten. Geniet, vanaf om 11 uur, van klassieke klanken in park Sorghvliedt, onderaan de Belvedère. Humours of Musick is opgebouwd rond de vier emoties waar Thomas Mace in zijn Musick’s Monument over spreekt: sanguine (hoop, liefde), choleric (woede), melancholy (verdriet) en phlegmatic (kalm).

*HERENTALS – Zaterdag 6 augustus organiseert KLJ Noorderwijk op haar terreinen een openluchtfuif. Voor sponsors en iedereen die twintig jaar of ouder is, organiseert men vanaf 18 uur een preparty in de vorm van een afterwork. Tussen 18 en 22 uur zijn er gratis hapjes  en muziek verzorgd door DB All Music en DJ Milano. Om 22 uur gaat de Openluchtfuif van start. Een ticket kost zes euro in voorverkoop en acht euro aan de kassa. Info: Facebook.

*EDEGEM – Ontdek de Garden Citywijk op den ‘ouden Elsdonk’. Geniet van een mooie wandeling en boeiende verhalen in deze sfeervolle en charmante wijk. Je komt gewoon af op zondag 7 augustus om 14 uur naar de ingang van fort 5 (Fort V-straat). Je betaalt één euro.

*BORNEM – Vier van vrijdag tot zondag mee de 25ste editie van het Bornem festival. Geniet van het optreden van Het Walter Boeykens Ensemble in het natuurlijke decor van het kasteeldomein d’Ursel. Ook deze editie vormen Anne Boeykens, dochter van Walter, en haar ensemble de kern van elk concert. Meskerem Mees, Cargo Mas, Ibernice MacBean, Jeroen D’hoe & Casco Phil vervolledigen de affiche. Info www.kasteeldursel.be > Bornemfestival

*NIEL – Vandaag opent Zomerbar Niel Plage (zie foto) de deuren en dit tot en met zondag 14 augustus. De Heideplaats wordt tien dagen lang een strand. Er is een beachvolleybaltornooi, zandkastelenbouw, de dinsdagmarkt, een disconamiddag, een djembéworkshop en de Q-party. Info: www.niel.be/niel-plage

Edwin MARIËN

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten