• 14/06/2024

Prikmomenten voor jeugd in ELZ Mechelen, bus naar Malinas, infomarkten

MECHELEN – In opvolging van de beslissing van de Vlaamse regering start de eerstelijnszone Mechelen-Katelijne vanaf deze week met het toedienen van boostervaccins aan minderjarigen. Twaalf- tot zeventien jarigen kunnen zich nu al online inschrijven voor een booster op één van de drie vaccinatiemomenten.

Het aanbod geldt voor alle jongeren die gedomicilieerd zijn of naar school gaan in Mechelen of Sint-Katelijne-Waver. Vanaf woensdag 9 februari worden de eerste boosterprikken gezet in het vaccinatiecentrum aan de Guido Gezellelaan. Jongeren die zich willen laten boosteren en in aanmerking komen hebben wel een toestemmingsbrief nodig van één van hun ouders. Deze brief kan je downloaden via https://www.mechelen.be/informed-consent-boostervaccinatie. Er worden alvast drie vaccinatiemomenten voorzien voor het boosteren van jongeren: op woensdag van 13 tot 22 uur, op donderdag van 18 tot 22 uur en op vrijdag van 16 tot 22 uur. Registreren kan via https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=wKl9-Chgi0KM30HvOWQ1hFKopNoEAmBGk4NvU2bBfh5UOVhHNDk3UjlDTjFERjRVWklFVTBBNkxEQy4u. Meer info: 0800 12 821 of www.laatjevaccineren.be/booster-12-17-jaar.

Vanaf 2 april zal er ook op zaterdag een bus rijden naar het nieuwe winkelpark Malinas in Mechelen-Noord. De halte op Malinas wordt om de 30 minuten bediend. Vicky Vanmarcke (Open Vld)°, schepen van mobiliteit: ‘Daarmee is het probleem van de ontsluiting van het winkelpark met het openbaar vervoer op zaterdag, een belangrijke koopdag, opgelost. Het is een extra dienstverlening in het belang van onze bewoners en de bezoekers van het winkelpark.’ .

De bus op zaterdag rijdt tussen het station, via Brusselpoort naar Malinas met halte op het terrein van Malinas. De nieuwe verbinding komt er na bemiddeling door het stadsbestuur met Mitiska REIM, de ontwikkelaar van Malinas, en De Lijn. Het gaat om een tijdelijke situatie al zeker tot het einde van dit jaar waarvoor Mitiska REIM de integrale kostprijs voor zijn rekening neemt in afwachting van een structurele oplossing.

Eerder deze maand kondigden Stad Mechelen en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) hun baanbrekende plannen aan voor de Mechelse vesten. Om Mechelaars zo goed mogelijk te informeren over het project volgen in maart vier infomarkten.

Burgemeester Alexander Vandersmissen (Open Vld, zie foto): ‘In diezelfde periode starten we ook het stadsbrede participatietraject ‘Baanbrekers’ op. Want de komende jaren willen we onder meer van de Mechelaars zelf horen hoe die de inrichting van de plekken voor meer groen, ontmoeting, sport, spel en ontspanning zien.’

De infomarkten vinden plaats op maandag 7 maart van 16 tot 19 uur in Dorpshuis Hombeek, Leibeekstraat 2, 2811 Hombeek, op donderdag 10 maart van 18.30 uur tot 21.30 uur in Lokaal Dienstencentrum Den Abeel, Jozef Verbertstraat 61, 2800 Mechelen., op maandag 14 maart van 18.30 uur tot 21.30 uur in GO! Busleyden Atheneum Caputsteen, Caputsteenstraat 51, 2800 Mechelen en op donderdag 17 maart van 16 tot 19 uur in Cvo Crescendo, Vaartdijk 86, 2800 Mechelen. De toegang is gratis, maar je moet wel vooraf inschrijven via www.denieuwevesten.be/infomarkten. (EM / Foto Open Vld)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten