• 23/04/2024

Prijzen te winnen op Duffelse feestmarkt, elke donderdagmiddag gratis optredens in UPC

DUFFEL – Duffel heeft zonder twijfel één van de mooiste wekelijkse markten van de omgeving. Na ‘Maand van de markt’ in 2022 zet het lokaal bestuur dit jaar de wekelijkse markt extra in de kijker door ze in een feestelijk jasje te steken.

 Dirk Broes (N-VA):  ‘Onze wekelijkse markt is nog steeds een succes en levert een grote bijdrage aan de levendigheid van onze gemeente. De marktbezoekers komen van ver om mee te genieten van onze markt.’ Het lokaal bestuur van Duffel zet op dinsdag 18 juli de marktbezoekers in de bloemetjes tijdens de Duffelse feestmarkt: sfeer en gezelligheid voor jong en oud.

 Lili Stevens (CD&V): ‘Iedereen maakt kans op InDuffelbons van vijf, tien of twintig euro. Als kers op te taart verloten we waardenbons van 200 euro. Deelnemen is heel eenvoudig. Bij elke aankoop op de markt krijg je van de marktkramer een lotje. Vul je gegevens in en breng je lotje binnen bij het feestkraam aan de bib (O.L.-Vrouwlaan 1). De loting van de winnaars begint om 12.30 uur aan de bib.’ De markt vindt plaats in de Handelsstraat, Kapelstraat, Kwakkelenberg en Bruul.

 De zomer is in zicht, en dus ook het gratis zomerfestival ‘Boterhammen in ons park’ van het Universitair Psychiatrisch Centrum Duffel. Medewerkers en patiënten, maar ook wie woont en werkt in en rond Duffel, is acht donderdagen welkom om tijdens de middag te genieten van uiteenlopende muziekbands op de groene evenementenweide van UPC Duffel.

Het concept van het succesvolle ‘Boterhammen in ons park’ is simpel: jij zorgt voor de boterhammen, zij voor live muziek. En dat elke donderdagmiddag tussen 12 en 13 uur, van donderdag 6 juli tot en met donderdag 24 augustus.

 Tijdens het zomerfestival is iedereen uitgenodigd. Er is hierbij geen onderscheid tussen medewerkers, patiënten, buurtbewoners en toevallige voorbijgangers. Iedereen komt om even te ont-moeten, te genieten van de muziek en van elkaars gezelschap. Het UPC hoopt  zo bij te dragen tot een samenleving waar psychische kwetsbaarheid niet langer een taboe is.

Het evenement is volledig gratis. Ook dit jaar staat er een mooie en gevarieerde line-up op de affiche. Het muzikaal duo LUNA laat je wegdromen naar een net-iets-andere wereld op donderdag 6 juli. Daarna volgen Guy Verlinde duo, Brisk, Celtic Reunion, De Kastaars – met eigen Antwerpse nummers – en Nils en Sara. De band MURI – die het voorprogramma van Brihang al verzorgde – en het Joachim Wannyn duo, sluiten deze editie af. Info: www.upcduffel.be/boterhammen-in-ons-park

 Wijkverenigingen en buurtinitiatieven dragen bij tot de leefbaarheid en het sociaal weefsel in de straat, wijk of buurt. 

 Het lokaal bestuur Duffel ondersteunt dergelijk engagement van inwoners. Burgemeester Sofie Joosen (N-VA): ‘Heel wat wijkverenigingen en buurtinitiatieven organiseren in de zomer hun jaarlijks buurtfeest of wijkbarbecue. Ze krijgen voor de organisatie van hun activiteiten jaarlijks InDuffelbons ter waarde van 100 euro waarmee ze aankopen kunnen doen bij lokale handelaars. Als extraatje kregen ze vorig jaar een springkasteel ter beschikking en dat viel in de smaak. Daarom doen we dit in 2023 opnieuw.’

Stevens: ‘Een springkasteel is altijd leuk. En het zet jonge gezinnen aan om actief te zijn in de wijk of buurt want de kinderen kunnen er zich naar hartenlust op uitleven.’ (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten