• 22/06/2024

Praatavond voor mensen met autisme in Mol, Hessie Kermis, Pimpernieuws

MOL – Op vrijdag 15 april ben je welkom in het lokaal dienstencentrum Ten Hove in Mol voor een praatavond van PASS Mol.

Van 19 uur tot 21.15 uur kunnen volwassenen met autisme er praten over allerlei onderwerpen met deelgenoten. Heb je drempelvrees? Kom dan een kwartiertje vroeger om wat te wennen en kennis te maken. De praatavond is gratis en je moet niet vooraf inschrijven.

PASS Mol is een groep van volwassenen met (of een vermoeden van) autisme met een normale of hoge begaafdheid die maandelijks op de derde vrijdag van de maand samenkomt voor een praatavond.

Ze praten over allerlei onderwerpen naargelang de interesse van de aanwezigen. Je kan er met deelgenoten praten over je vragen, twijfels en ervaringen in verband met autisme of gewoon een gezellige tijd samen doorbrengen. Opgelet: men werkt niet met professionele therapeuten. Ze hebben dus niet overal een antwoord op.

Wendy Soeffers (N-VA), schepen voor mensen met een beperking: ‘Personen met autisme hebben een speciaal plekje in het hart van onze gemeente. We ondersteunen hen waar mogelijk en organiseren dan ook graag deze activiteiten in het kader van de Autismeweek, die plaatsvindt van zaterdag 2 tot zaterdag 9 april.’

‘Deze week is bedoeld om iedereen bewust te maken van wat autisme eigenlijk is en om begrip te vragen. De activiteiten zijn een samenwerking van de werkgroep autisme (adviesraad voor personen met een beperking in samenwerking) met een aantal partners.’

Geniet van leuke attracties voor jong en oud op Hessie kermis in Mol Ezaart van zondag 17 tot en met dinsdag 19 april.

De kermis opent op zondag om 14 uur en op maandag en dinsdag om 16 uur. De meeste kramen aanvaarden vrijetijdscheques. Het kermiscomité voorziet een feestprogramma van vrijdag 15 tot en met zondag 17 april. De toegang tot de feesttent is gratis.

Dit staat er op het programma: Vrijdag 15 april: Feesttent open vanaf 19 uur, De Hessie Kwist’ om 20 uur. Inschrijven is verplicht via hessiekermis@gmail.com of via de QR-code die je vind op www.facebook.com/hessie.kermis.7. Zaterdag 16 april: Feesttent open vanaf 13 uur; Zettersprijskamp om 14 uur; Cornhole tornooi om 20 uur. Zondag 17 april: Parijs Roubaix op groot scherm vanaf 14 uur, Kermisbal met DJ Sleffer om 20 uur; Zondag 17 tot en met dinsdag 19 april: Kermisattracties.

Pimpernieuw zit vol lentekriebels en jij mag meegenieten. Op zaterdag 16 april ben je welkom op een outdoormarkt vol leuke animatie, ‘groene’ standjes en lekkere hapjes en drankjes. Je ontdekt creatieve artiesten en hun producten en het grootste plantenasiel van België. Terwijl de kindjes spelen in de speeltuin genieten de (groot)ouders van het terras. Kinderen kunnen ook deelnemen aan workshops, een fotobingo of verhalen in het amfitheater. Human Variations, dj Zjeen en het Yvo-Ruben-Marc-Trio zorgen voor leuke muziek. Bezoek de markt tussen 13 en 19 uur op de Galbergen, Don Boscostraat 33 bus 1. De toegang is gratis. (EM / Afbeelding Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten