• 28/02/2024

Postelsesteenweg richting Postel in Mol voorlopig afgesloten

MOL – Door een ‘zinkgat’ net voor het kruispunt ‘Roscam’ is de Postelsesteenweg (N136) in de rijrichting van Postel volledig afgesloten voor auto- en vrachtverkeer.
In de andere rijrichting blijft verkeer wel mogelijk. Vrachtwagens rijden om via Zuiderring, Ginderbuiten, Kapellestraat en Turnhoutsebaan. Auto’s gebruiken de afslag Kiezelweg op de Zuiderring.
Het zinkgat is vermoedelijk uitgespoeld door een lek in de riolering. Na een eerste inspectie blijkt dat het gat al minstens een omvang heeft van vier op twee meter, waardoor zowel de afslagstrook voor het kruispunt als de rechterrijstrook onbruikbaar zijn.
Ter hoogte van het wegdek oogt het gat veel kleiner omvat het nog grotendeels overspannen wordt door het wegdek in asfalt. Dit wegdek heeft uiteraard onvoldoende draagkracht waardoor verkeer niet veilig is.
De Postelsesteenweg richting Postel is ter hoogte van het gat volledig afgesloten voor auto- en vrachtverkeer.
Fietsers mogen wel in beide richtingen door. Ook de andere rijrichting blijft bruikbaar. Voor vrachtverkeer is een omleiding voorzien via Zuiderring – Ginderbuiten – Kapellestraat – Turnhoutsebaan.
Auto’s gebruiken de afrit Kiezelweg en kunnen zo opnieuw naar de Postelsesteenweg. De nodige omleidingsborden werden deze namiddag geplaatst.
Pidpa kwam inmiddels ter plaatse voor een eerste technische analyse. Zo snel mogelijk gaat een aannemer aan de slag om het probleem te verhelpen, waarna het zinkgat wordt opgevuld en gedicht.
Deze werken nemen een twee- tot drietal dagen in beslag. Totdat de werkzaamheden zijn afgerond zijn, blijven beide omleidingen gelden. (EM / Foto Gemeente Mol)
 
🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten