• 12/07/2024

Pop Up Europa strijkt meer dan een maand lang neer in het district Wilrijk

WILRIJK – Nog tot begin december houdt Pop Up Europa halt in Wilrijk. Om Europa in de verf te zetten organiseert Europa Direct in samenwerking met district Wilrijk verschillende gratis activiteiten voor jong en oud.

Kathleen Helsen (CD&V), gedeputeerde voor Europese Samenwerking: ‘De Europese Unie is niet weg te slaan uit het nieuws: Brexit, klimaatcrisis, coronaherstelfondsen,… Toch is de EU voor veel burgers nog een redelijk abstract gegeven. Pop Up Europa wil met laagdrempelige activiteiten voor jong en oud aantonen dat Europa géén ver-van-mijn-bed-show is.’

Pop up Europa trekt langs de steden en gemeenten in de provincie Antwerpen met een op maat gemaakt programma in samenwerking met lokale partners. In Wilrijk worden het districtshuis en de bib in een Europees jasje gestoken.  Pop up Europa is een initiatief van de provincie Antwerpen in samenwerking met district Wilrijk om Europa dichter bij de burger te brengen.

Nog tot donderdag 25 november kan je Europa ontdekken in de bib en het districtshuis van Wilrijk. In het districtshuis vind je een interactieve tentoonstelling die de invloed van de EU op het dagelijks leven toont, je krijgt er een update van de Europese actualiteit en je kan er je kennis van de EU testen. Ook de bib staat helemaal in het teken van Europa met verschillende themahoeken en een Europa-kleurplaat voor kinderen. Tot dinsdag 30 november krijg je bij alle activiteiten van Pop Up Europa, in het districtshuis, de bib en Cultuurcentrum De Kern een gratis kraslot. Wie een vraag over Europa goed weet te beantwoorden, maakt kans op een knalblauwe Europafiets of op een van de andere leuke prijzen in de prijzenpot.

Van maandag 15 tot vrijdag 19 november komt Europa langs in de klas. Op twee uur tijd worden de leerlingen van de derde graad lager onderwijs omgetoverd tot Europa experts. Ze leren alles over het ontstaan van de Europese Unie en de werking van de Europese ministerraad en het Europees parlement. Deze week organiseert de jeugddienst van Wilrijk leuke kinderactiviteiten onder de naam ‘WILdebras’. Al hun activiteiten staan in het teken van Europa. Wilson is de mascotte van de Wilrijkse jeugddienst. Elke woensdagnamiddag vanaf 14 uur (en dit vanaf woensdag 10 november) heeft hij wat leuks in petto voor Wilrijkse kinderen tussen vier en twaalf jaar. Alle activiteiten zijn in Europese sferen gehuld en zijn gratis. Op maandag 29 november om 20 uur licht VRT-journalist en Europakenner Rob Heirbaut in het gemeenschapscentrum in Wilrijk in een klein uurtje de actualiteit op de Europese agenda toe, daarna is er ruimte voor vragen vanuit het publiek.

Pop up Europa Wilrijk sluit op 6 december om 19 uur af met een discussieavond over het thema klimaat in het kader van de conferentie over de toekomst van Europa. Dit is een unieke kans voor de Wilrijkenaars om hun stem te laten horen in het Europese klimaatdebat.
Iedere zaterdag opent het Schildercollectief 2610 van 13 tot 17 uur zijn deuren. De leden van het collectief werken dan rond een Europees thema. Heb jij zelf interesse in schilder- of tekenkunst en zoek je nog een mooie en inspirerende plaats om aan de slag te gaan met je (nieuwe) hobby? Dan is dit voor jou het ideale moment om een kijkje te nemen. Het programma vind je op www.popupeuropa.be/wilrijk. (EM /Foto Provincie Antwerpen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten