• 18/07/2024

Politie Mol zoekt getuigen, schapen begrazen oevers, Grabbelpas voor iedereen

MOL – Wie heeft het afgelopen weekend of maandag de mogelijke sluikstorter(s) aan het werk gezien tijdens het dumpen van talrijke versleten autobanden langs de Zuiderring in Mol? De feiten speelden zich af ter hoogte van de parkeerhaven tussen de Schooldreef en de F.S. Emsenslaan, in de rijrichting van Lommel naar Mol. De dader(s) dumpte(n) er een uitgebreide berg van een 50- tot 100-tal autobanden. De politie hoopt dat iemand iets gezien heeft en over de nodige informatie beschikt om haar naar de daders te leiden. Het sluikstort wordt vandaag opgeruimd door de wegbeheerder, het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Iets gezien of gehoord? Contacteer de politie via 014 33 37 00 of pz.balendesselmol.onthaal@police.belgium.eu.

Vanaf morgen vrijdag tot en met maandag 24 mei zorgt een kudde van maar liefst 250 schapen voor een waar schouwspel langs de oevers van de Kanaalplas. Kemp vzw zet in opdracht van het gemeentebestuur de kudde in om de oevers van de Kanaalplas af te grazen. Een belevenis op zich en een unieke kans om echte Kempische heideschapen samen met de herder en zijn hond aan het werk te zien.

Frederik Loy (CD&V), schepen van milieu en natuur: ‘Het fietspad langs de Kanaalplas tegenover het Zilvermeer biedt mooie vergezichten over het prachtige meer. Door jaarlijks enkele dagen een schapenkudde op oevers te laten grazen wordt het gras opgegeten en de heide gespaard, kunnen we boom- en struikgroei binnen de perken houden, krijgt het typische Kempense heidelandschap alle kansen om zich te ontwikkelen en blijft het prachtige uitzicht over het meer behouden.’ Kemp vzw is een Molse natuurvereniging die met oog voor cultuur en geschiedenis, en met inschakeling van sociale tewerkstelling, haar steentje wil bijdragen aan een ecologisch en toeristisch waardevolle streek.

Ook kinderen met een beperking zijn meer dan welkom op de Grabbelpas. Wendy Soeffers (N-VA), schepen voor personen met een beperking: ‘Als gemeentebestuur kiezen we bewust voor een inclusieve grabbelpaswerking waar alle kinderen – beperking of niet – samen een onvergetelijke vakantietijd kunnen beleven. Wie wil deelnemen kan zich inschrijven voor maandag 24 mei via www.gemeentemol.be/grabbelpas. Aansluitend vindt de loting plaats. Alle ouders vinden het resultaat van de loting voor hun kinderen in het winkelmandje van het online inschrijvingsprogramma. Je inschrijving is pas definitief na de betaling.

‘Deze zomer gebruiken we voor het eerst kenmerkende labels om rolstoelvriendelijke en/of prikkelarme activiteiten aan te duiden. Hiermee ondersteunen we kinderen in een rolstoel, hoogsensitieve kinderen of kinderen met ASS bij het maken van hun vrijetijdskeuzes. Bovendien benadrukken we met dit initiatief dat alle kinderen meer dan welkom zijn. Voor een maximaal aantal activiteiten nemen we letterlijk en figuurlijk zoveel mogelijk drempels weg: aangepaste toiletjes, hellingen in plaats van trappen,….’

Het gemeentebestuur organiseert op donderdag 10 juni de webinar ‘Mentale veerkracht bij vrijwilligers’ voor verenigingen en vrijwilligers. Deze online infosessie start om 19u30 en eindigt om 21u30. De deelname is gratis. Inschrijven kan tot en met woensdag 9 juni via www.gemeentemol.be/infosessiesverenigingen. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten