• 18/07/2024

Politie Mechelen neemt ‘patserwagen’ in beslag, partners gezocht voor Impact Factory

MECHELEN – Afgelopen zaterdagavond 12 augustus wist een personenwagen de aandacht van een patrouilleploeg te trekken. De chauffeur kwam aan hoge snelheid van het afrittencomplex E19 en reed via de N16 en Leestsesteenweg naar het centrum van Leest. De politie zette de achtervolging in maar de bestuurder wist zich in eerste instantie te onttrekken aan een controle. Korte tijd later trof de politie het voertuig opnieuw aan in Leest-dorp. In de Kapelseweg werd hij onderschept.

Bij controle bleek de 22-jarige chauffeur niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en legde hij een positieve drugstest af. De personenwagen was een huurvoertuig waarvoor de politie de dagen voordien al overlastmeldingen ontvangen had. Zo is er onder meer sprake van gevaarlijk rijgedrag en overdreven snelheid, onder meer in een woonwijk. Voeg daarbij dat de bestuurder van de wagen net voordien door de inspecteurs maar liefst driemaal geverbaliseerd werd, tweemaal voor een snelheidsovertreding en het betreden van een autoluwe zone.

Op basis van de herhaaldelijke overlastmeldingen voor dit voertuig en de vastgestelde inbreuken werd de wagen bestuurlijk in beslag genomen. De jonge bestuurder zal door de burgemeester uitgenodigd worden. Burgemeester Alexander Vandersmissen (Open Vld): ‘In Mechelen tolereren we geen patsergedrag. Bij herhaaldelijke overlastmeldingen en vaststellingen door onze politie zal ik dan ook niet aarzelen om het voertuig onmiddellijk uit het verkeer te halen. Het mag ook een duidelijk signaal zijn voor andere wegpiraten dat we de vinger aan de pols houden en waar nodig streng zullen optreden.’

Stadsmakersfonds en Stad Mechelen werken aan de transformatie van de Potterij – een voormalig industrieel pand – en een kantoorgebouw tot Impact Factory in de Mechelse binnenstad. Met de renovatie in het vooruitzicht gaat het Stadsmakersfonds samen met het stadsbestuur nu op zoek naar diverse partijen die mee hun schouders willen zetten onder de toekomstige invulling en uitbating. Samen organiseren beide organisaties een marktverkenning om op zoek te gaan naar ruimtegebruikers, programmamakers, investeerders en een exploitant. Er zijn ook kijkdagen gepland die de kans bieden aan geïnteresseerde partijen om de site te bezoeken.

Greet Geypen (Open Vld), schepen van ondernemen en stadsontwikkeling: ‘De fase van het tijdelijk gebruik loopt stilaan ten einde en we verwachten de eerste bouwwerkzaamheden rond de jaarwisseling. Als alles volgens plan verloopt, opent Impact Factory eind 2025 de deuren. Het is de bedoeling dat het gebouw plaats zal bieden aan coworkplekken, maakateliers en ruimtes voor publieke evenementen, workshops en tentoonstellingen. Het moet de plek worden waar ondernemers, onderzoekers, dienstverleners, financiers en overheidsinstanties de economie van de toekomst samen vormgeven. De geplande renovatie vergroot de ambitie om nog meer circulaire werkplekken te realiseren. De toekomstige invulling en uitbating hangt af van de partners die hun schouders mee willen zetten onder Impact Factory. Met andere woorden, de ambitie ligt vast, maar de exacte manier waarop dit wordt uitgewerkt niet. We gaan op zoek naar de juiste profielen, daarom verkennen we nu de markt en worden er kijkdagen georganiseerd. Impact Factory moet de place to be worden voor circulaire ondernemers en organisaties in de regio.’

Iedereen die zich aangesproken voelt kan zijn interesse kenbaar maken. Dit gebeurt bij voorkeur via het online vragenformulier dat je hier vindt of per mail aan filip@missmiyagi.eu, waar je ook terecht kan voor verdere informatie.

Er zijn ook een aantal kijkdagen gepland die de kans bieden aan geïnteresseerde partijen om de site te bezoeken, bijkomende vragen te stellen en ideeën af te toetsen. Die vinden plaats op vrijdag 25 augustus van 9 tot 12 uur en op dinsdag 12 september van 13 tot 16 uur. (EM / Maquette Stad Mechelen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten