• 18/07/2024

Podcast ‘Koerstrui’ vanaf vandaag te beluisteren, vinylbeurs in Mol

BOOM – Fietsbelevingspunt De Velodroom, Hoek 129 Boom, pakt vanaf vandaag  uit met een gloednieuwe podcast. In ‘Koerstrui’ gaat Ruben Van Gucht het gesprek aan met verschillende bekende namen uit de wielerwereld. De centrale gast kiest zijn/haar drie favoriete koerstruien uit de collectie van De Velodroom en de verhalen volgen automatisch.

Wielrennen is, meer dan welke sport ook, een sport van verhalen. Het is de maatschappij op twee flinterdunne bandjes: geluk, verdriet, bedrog, combines, woede, pijn, … noem maar op. Aan iedere wielertrui ooit gedragen in het peloton hangt niet alleen zweet, er hangen vooral verhalen aan vast.

Gedeputeerde Mireille Colson (N-VA): ‘Al die verhalen worden vanaf nu gebundeld in de gloednieuwe podcast Koerstrui. In elke aflevering gaat Sporza-presentator Ruben Van Gucht met een bekende naam uit de wielerwereld op zoek naar het verhaal achter de trui. Kijkers, luisteraars en bezoekers van wielermuseum De Velodroom krijgen op die manier geen stuk textiel voorgeschoteld, wel een stuk erfgoed waar allerlei emoties en herinneringen aan vast hangen.’

Elke aflevering gaat over één  specifieke trui en de verhalen die erbij horen. De eerste aflevering met Johan Museeuw kan je vanaf nu beluisteren en bekijken via . https://podcasts.apple.com/be/podcast/koerstrui/id1608201519?uo=4, , https://open.spotify.com/show/3Dr2aisF5noDGsSUmrLPi0 en https://www.youtube.com/watch?v=rxak8UjTXnU. Wie zich abonneert ontvangt elke dinsdag een melding wanneer er een nieuwe aflevering online komt.

Scoor je favoriete vinylplaten of andere muziekgerelateerde materialen tijdens de twaalfde editie van de platenbeurs in jeugdhuis Tydeeh, Rivierstraat 8, Mol. Luister tussendoor met een hapje en drankje naar vinyl dj’s.

Iedereen is welkom op zondag 20 maart tussen 12 en 17 uur. De toegang is gratis. Graag zelf iets verkopen? Je mag met maximum vijf personen één tafel gebruiken. Per tafel van anderhalve op 75 centimeter betaal je vijf euro. Standhouders melden zich aan via rik@tydeeh.be.

Jeugdhuis Tydeeh in Mol  organiseert een foodworkshop op vrijdag 18 maart. Ben je benieuwd naar het menu? Kijk dan op de @jeugdhuis.tydeeh. Jongeren tussen twaalf  en zestien jaar zijn welkom vanaf 15 uur in het jeugdhuis, Rivierstraat 8. De gratis workshop uur tot 19 uur. Plaatsen zijn beperkt, dus schrijf snel in via info@tydeeh.be of een berichtje via Messenger.

Jeugdhuis Tydeeh en dienst jeugd en sport organiseren elke maand een TAPKLAP-namiddag. Met TAPKLAP wil men tieners een plek geven en laten chillen met vrienden.

Daarnaast geeft TAPKLAP het jeugdhuis en de jeugddienst de kans om te polsen naar de noden van tieners en hun wensen, zodat men  hen gericht kan ondersteunen. (EM / Foto De Schorre)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten