• 21/06/2024

Plechtigheden rond Wapenstilstand in Antwerpen en de districten (1)

ANTWERPEN – Donderdag 11 november worden er in Antwerpen en de districten heel wat plechtigheden georganiseerd naar aanleiding van Wapenstilstand. In Deurne en Wilrijk vinden de meeste evenementen plaats. Daar blikken we morgen op vooruit. Hieronder alvast een overzicht van wat er in de andere districten staat geprogrammeerd:

*ANTWERPEN: Stadspark: 9 uur: kransneerlegging aan het Monument van de Gesneuvelden in aanwezigheid van burgemeester Bart De Wever (N-VA), gouverneur Cathy Berx, provinciecommandant Rudi Ryckebosch en districtsburgemeester Paul Cordy (N-VA); 9.05 uur: vertrek vredesloop naar begraafplaats Schoonselhof door negen lopers van Beerschot Atletiek (BVAC); Schoonselhof : 10 uur:  eerbetoon op de begraafplaats Schoonselhof. Wordt live uitgezonden op ATV. Dodenhulde op de begraafplaats Schoonselhof. Speech van Bart De Wever, kransneerlegging aan het militair ereperk WO I, lied, voordracht, aankomst vredesloop en de uitvoering van de Last Post, het lied van de Vlaamse Gemeenschap en het Belgische Volkslied door Antwerp Symphony Orchestra. Hierna kransneerleggingen aan het militaire ereperk WO II, Carré Français, het Britse ereperk en het monument van de gedeporteerden.

*BERCHEM: 10 uur: mis in de Sint-Willibrorduskerk (Heilig Hartstraat) met Koninklijke Harmonie De Vriendenkring; 10.45 uur: optocht naar het monument der gesneuvelden op de Koninklijkelaan met bloemenhulde; 11.15 uur: bloemenhulde aan het monument van de Vuurkruisen en aan de monumenten aan de hoek Elisabethlaan/Prins Leopoldlei..

*BERENRECHT-ZANDVLIET-LILLO: 10 uur: bloemenhulde aan het Monument van de Gesneuvelden, begraafplaats Zandvliet, met koninklijke fanfare ‘De Verbroedering’ van Zandvliet en ‘Harmonie Vooruit’; 11.30 uur: bloemenhulde aan het Monument van de Gesneuvelden, begraafplaats Berendrecht, met koninklijke fanfare ‘Willen is Kunnen’ uit Berendrecht; 13 uur: bloemenhulde aan het Monument van de Gesneuvelden, Havenmarkt Lillo, met koninklijke fanfare ‘Willen is Kunnen’ uit Berendrecht.

*BORGERHOUT: 11 uur: plechtigheid op het erepark van het Borgerhoutse Onze-Lieve-Vrouwekerkhof in Deurne-Silsburg. Districtsburgemeester Marij Preneel (Groen) houdt een toespraak. De koperklas van Academie Borgerhout speelt de hymnes en Borgerhouts schrijfster Gil vander Heyden draagt een gedicht voor over afscheid nemen.

*EKEREN: 10 uur: eredienst in de Sint-Lambertuskerk, Frans Harrewijnlijn 1; 10.45 uur: bloemenhulde aan het Monument der Gesneuvelden in Ekeren-centrum, De Beukelaerlaan 1-13.

*HOBOKEN: 10.25 uur: optocht naar het Heldenmonument in park Broydenborg met toespraak door districtsburgemeester Kathelijne Toen (N-VA); 10.30 uur: bloemenhulde aan het Heldenmonument;  11.15 uur: dodenhulde op het erepark van de begraafplaats.

*MERKSEM: 11 uur: bloemenhulde aan het heldenmonument op de begraafplaats; 11.30 uur: kransneerlegging aan het gedenkteken van de weerstand, Burgemeester Jozef Nolfplein; 11.45 uur: toespraken in het districtshuis door Gilbert Verstraelen (Vooruit/districtsschepen voor protocol en feestelijkheden) en Marc Van Boxelaer (voorzitter NVVS). (EM / Foto Pixabay)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten