• 20/06/2024

Plantenmarkt en tuinbeurs in Vrieselhof, lentemarkt in Hoboken

OELEGEM –De jaarlijkse plantenmarkt en tuinbeurs in het Vrieselhof is intussen een referentie bij de liefhebbers. Tien jaar al staat Tuinkriebels garant voor veel planten en gedeelde passie voor de hof. Tijdens de jubileumeditie staan de eetbare planten en bloemen in de kijker.

Op zaterdag 30 april en zondag 1 mei vind je op Tuinkriebels heel wat inspiratie over ‘eetbare planten en bloemen’. Kenners geven er graag raad en insider-tips terwijl je planten ontdekt, keurt of koopt. Tuinoogsten proeven en genieten van ambachtelijke brouwsels in het betoverend kader van het kasteeldomein Vrieselhof in Oelegem (Ranst) horen daar uiteraard ook bij.

In deze gastvrije omgeving, middenin een unieke natuur, ontmoeten kwekers en liefhebbers elkaar rechtstreeks. Rond het kasteel, langs de vijver en onder de bomen vind je niet alleen planten, zaden, bloembollen, moestuinoogst, tuingereedschap en allerlei lekkers. De standhouders delen er ook graag hun ervaringen bij de planten, struiken, bomen,… die ze verkopen.

Wil je komen kiezen uit het mooie aanbod? Alle relevante weetjes over Tuinkriebels lees je op www.provincieantwerpen.be > Tuinkriebels 2022. Je koopt er vooraf ook je tickets online. Tuinkriebels verwelkomt je tussen 10 en 18 uur aan de Schildesteenweg 95. De toegangsprijs bedraagt vijf euro. Daarbij is het gebruik van de parking en plantencrèche (bewaring aankopen terwijl je verder shopt) inbegrepen. Kinderen tot en met twaalf jaar mogen gratis binnen.

Eind vorig jaar kon de traditionele kerstmarkt in Hoboken niet plaatsvinden omwille van de coronamaatregelen. Het districtscollege nam daarom het initiatief om de Hobokense verenigingen, lokale ondernemers en horecazaken alsnog de kans geven dit in het voorjaar te hernemen onder de vorm van een Lentemarkt op vrijdag 29 april op de Lelieplaats.

Hoboken tovert op vrijdag 29 april van 18 tot 22 uur de Lelieplaats om in ware lentesfeer. Het district hanteert dezelfde formule als met de kerstmarkt: een aantal verenigingen, winkeliers en horeca-uitbaters bemannen een kraam waar bezoekers terecht kunnen om iets te kopen, te drinken of een hapje te eten.

Er is een muzikaal optreden van de The Dixie 6, een fontein met licht en de straatact Fire Booth waarbij toevallige passanten zichzelf kunnen vastleggen op de foto met vuurattributen. Zo worden ze als het ware zelf de act. Dit alles maakt van de Lentemarkt een leuke uitstap voor heel het gezin.

Tom De Boeck (Vooruit), districtsschepen voor cultuur: ‘Om de Hobokense verenigingen en ondernemers te ondersteunen in hun werking, zorgen we voor een voorjaarseditie: een lentemarkt. Compleet aangekleed met grasmat op de Lelieplaats en bloemen die de kramen versieren om zo in lentesfeer te komen. Het opzet is iets kleinschaliger dan de kerstmarkt maar minstens even gezellig. Ik nodig alle Hobokenaren uit om een bezoekje aan de Meifoor op de Kioskplaats te combineren met onze Lentemarkt op de Lelieplaats.’ (EM / Foto PGRA)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten