• 27/05/2024

Tiny Forest Luchtbal

Plantdag van Tiny Forest in Luchtbal

LUCHTBAL – District Antwerpen en GoodPlanet Belgium rolden het Tiny Forest-concept uit in wijk Luchtbal met de steun van Colruyt Group. Leerlingen van Leerexpert Capitan en De Ark staken vanmorgen de handen uit de mouwen bij het planten van de bomen.

Ook Tom Van den Borne (districtsschepen voor groenvoorziening & parken) en districtsraadslid Anna Touré (beiden Groen) zetten een spadesteek en plantten een boom.

Een Tiny Forest® is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Een klein bos als dit verhoogt de lokale biodiversiteit, zorgt ervoor dat de bodem meer water vasthoudt, de luchtkwaliteit verbetert en dat hittestress wordt tegengegaan. Maar dat is zeker niet alles, want GoodPlanet begeleidt en adviseert leerkrachten, leerlingen, buurtbewoners en gemeentewerkers niet enkel bij de aanplant van het bos, maar ook bij het (her)ontdekken van de natuur, het gebruik maken van het bos én het onderhoud.

De leerlingen krijgen de titel van Tiny Forest Rangers en volgen de evolutie van het bos op en dragen er zorg voor. De natuur stimuleert de verbeelding en verwondering. Leerkrachten worden geïnspireerd om de buitenklas ook te gebruiken voor andere lessen dan biologie en zo het frisse neuseffect te ervaren: een verhoogde concentratie en meer betrokkenheid bij de lesinhoud.

Ook de buurtbewoners worden aangemoedigd en op weg geholpen om het als een fijne en gezonde ontmoetingsplek te gaan gebruiken. Deze plantdag is dus het startschot van een prachtig project dat wijk Luchtbal weer een stukje groener maakt en de mensen weer een stukje dichter bij elkaar én de natuur brengt.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten