• 21/06/2024

‘Paasplons’ in zes Antwerpse zwembaden, waaronder Ieperman in Wilrijk

WILRIJK – Na enkele jaren waarin het niet mogelijk was wegens de pandemie, konden  Antwerpse kinderen vanmiddag opnieuw deelnemen aan de traditionele ‘paasplons’ in zes Antwerpse zwembaden. Na afloop kregen ze een zakje paaseitjes mee naar huis.

In de paasvakantie zorgt Sporting A voor een aangepast evenement voor de Antwerpse jeugd. Er worden dan een heel aantal plastic paaseitjes over zes zwembaden uitgestrooid. Aan de kinderen om ze te verzamelen. Peter Wouters (N-VA), schepen voor sport: ‘Geen Pasen zonder het rapen van paaseieren. Kinderen smullen ervan, en al zeker op een atypische locatie. Twee keer viel de ‘paasplons’ jammer genoeg in het water. Het doet ons dan ook veel plezier om deze leuke en sportieve traditie weer te kunnen opdiepen, net als de paaseitjes.’

Vandaag  waren alle kinderen tot twaalf jaar welkom, onder begeleiding van hun (groot)ouders of een andere volwassene. Ze betaalden een normale zwembeurt en kregen achteraf een zakje paaseitjes mee naar huis. De paasplons vond plaats in De Schinde in Ekeren, Groenenhoek in Berchem, Park van Merksem in Merksem, Plantin Moretus in Borgerhout, Wezenberg in Antwerpen en Ieperman in Wilrijk. Daar ging onze fotograaf Ronny Mullens een kijkje nemen.

Fotoreportage Ronny Mullens 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten