• 21/06/2024

Piet Piraat-show in Puurs, Mol, Turnhout en Heist, café in Mol verzegeld, werken op N139

MOL – Piet Piraat heeft een gloednieuwe single: ‘Troepsoep’. Het nummer is vanaf vandaag te beluisteren op de gekende streamingsdiensten. Daarnaast komt er vrijdag een bijhorende clip uit.

Het nummer ’Troepsoep’ gaat over de strijd tegen de vervuiling van de zee, waar Piet Piraat helemaal achter staat. Dit is dan meteen ook het thema van de show ‘Piet Piraat & de schat van de propere zeeën’ die vanaf zaterdag 1 april doorheen Vlaanderen toert. Er zijn onder meer voorstellingen in CC Binder in Puurs (bijna uitverkocht), Schouwburg Rex in Mol, Warande in Turnhout en Zwaneberg in Heist-op-den-Berg.

Piet Piraat is met zijn Scheve Schuit naar het eiland ‘Bananos’ gevaren om daar in het aangespoelde scheepswrak van Kapitein Vuilbaard op zoek te gaan naar een schat. Op het eiland ontmoet hij de jonge, stoere knaap Bertus Bandiet. Die waarschuwt Piet Piraat voor de vloek die op het wrak rust doordat Kapitein Vuilbaard de zee vervuilde. Piet Piraat weet dat deze vloek helemaal niet echt is, want hij heeft de vloek zelf bedacht om piraten die de zee vervuilen angst aan te jagen en een halt toe te roepen. Piet Piraat is namelijk een voorvechter van de propere zeeën. Onbevreesd gaat hij op zoek naar de schat. Maar dan blijkt er toch een spook rond te dolen op het eiland. Is de vloek dan toch echt?

Naast Piet Piraat staat dus ook ‘Bertus Bandiet’ op het podium tijdens deze intieme show. Deze rol wordt vertolkt door Remi De Smet. De show speelt bewust in kleinere theaters zodat Piet Piraat, met deze maatschappelijk relevante boodschap, ook écht dicht bij de kinderen en hun ouders kan staan. Info en tickets: https://studio100.com/be/nl/algemeen/shows/piet-piraat-en-de-propere-zee

Na herhaaldelijke tussenkomsten en een bestuurlijke akte van de politie legt burgemeester Wim Caeyers (CD&V) van Mol bij burgemeestersbesluit een verplichte sluiting op van café Wassalon in de Corbiestraat. Het openingsverbod geldt vanaf vrijdag 24 februari om 12 uur tot zolang de voorwaarden voor de uitbating niet worden nageleefd.  

De tijdelijke sluiting van café ’t Wassalon komt niet zomaar uit de lucht gevallen. De politie stelde al verschillende inbreuken vast. Van zodra de uitbater aan alle voorwaarden voldoet, wordt de sluiting meteen opgeheven.

 Caeyers: ‘Het gemeentebestuur hoopt met deze tijdelijke sluiting de uitbater te wijzen op zijn plichten om zich aan de wettelijke regels te houden. We willen met deze maatregel voorkomen dat de situatie verder escaleert. De nachtrust van de onmiddellijke buurt en de algemene veiligheid moet gegarandeerd blijven.’

Door de renovatie in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer van brug 5 aan Voorheide (N139) in Arendonk dienen de toegangswegen tot het voormalige douanecomplex in Postel tijdelijk als omleidingsweg voor het autoverkeer. De werken nemen een halfjaar in beslag en zijn normaal gezien afgerond tegen vrijdag 1 september. Na afloop van de werken treft het Agentschap Wegen en Verkeer maatregelen zodat het voormalige douanecomplex niet langer als illegale op- en afrit kan gebruikt worden.

Het autoverkeer van Reusel naar Arendonk volgt een omleiding via de Turnhoutseweg, Pikoreistraat, Voorste Heikant, Postelsedijk, Reuselseweg. Via de toegangsweg naar het voormalige douanecomplex rijd je vervolgens de autostrade E34 op richting Arendonk. Ter hoogte van de N118 verlaat je de snelweg en rijd je verder naar Arendonk. In omgekeerde richting geldt dezelfde omleiding. Het vrachtverkeer +3,5 ton mag het voormalige douanecomplex enkel plaatselijk gebruiken. Een doorgangsverbod voor 3,5 ton richting Postel wordt ingevoerd. Fietsers en voetgangers kunnen de fietsbruggen blijven gebruiken. (EM / Foto Studio 100)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten