• 21/06/2024

Picknicken in recreatiedomein Distelhoek, wandelen in Merksem, eetbare tuinen in Ekeren

MERKSEM – Met de steun van het Merksemse wijkbudget plaatsten een aantal buurtbewoners met groene vingers een groot bijenhotel in het recreatiedomein Distelhoek. En om het extra gezellig te maken voegden ze er een picknickbank aan toe. Die werd gemaakt met hout van gerooide bomen.

Met het bijenhotel geven de buurtbewoners de bijen een duwtje in de rug. Rondom het bijenhotel zorgt de groendienst voor gewild gras. Het gras wordt er extensief gemaaid. Op die manier verhoogt de biodiversiteit, is er voldoende voedsel voor de bijen en vinden zij en andere dieren er een schuilplaats. Om het bijenhotel en de picknickbank op een leuke manier in te huldigen en in gebruik te nemen, kwamen de buurtbewoners samen met een hapje en drankje.

Patrick Van den Bempt (N-VA), districtsschepen voor wijkoverleg: ‘Met het wijkbudget steunen we dit jaar graag de natuur, duurzaamheid en biodiversiteit. Merksemnaren die zelf ook graag samen met andere buurtbewoners een project uitwerken dat het samenleven in de buurt aangenamer maakt, worden uitgenodigd om een project in te dienen voor 2024. ‘ Info: www.merksem.be/wijkbudget.

‘Beestig!’ is dit jaar het thema van Erfgoeddag. In Merksem wandel je op zondag 23 april langs streetart waar dieren, groot en klein, in terug te vinden zijn. Daarnaast gaan er in hetzelfde weekend workshops door in bibliotheek Park en ontmoetingscentrum Merksemdok. Jonge creatievelingen werken er samen aan nieuwe raamschilderingen.

Street Art Antwerp wijst je de weg doorheen de straten van Merksem. Tijdens een gegidste wandeling van vijf kilometer ontdek je de Merksemse streetart en leer je meer over de werken en de artiesten.

De rondleiding start om 11 en om 14 uur, telkens aan de ingang van bibliotheek Park. De aankomst is voorzien in ontmoetingscentrum Merksemdok. Na Erfgoeddag wordt de route beschikbaar gemaakt in Street Art Cities app voor Android en iOS.

Tijdens het weekend worden er ook nieuwe kunstwerken gemaakt. Kinderen vanaf zes jaar kunnen op zaterdag 22 april terecht in bibliotheek Park en op zondag in Merksemdok voor een creatieve workshop. Samen tekenen ze nieuwe raamschilderingen die iedereen kan bewonderen.

De workshops starten telkens om 10.30 uur en om 13.30 uur en duren ongeveer anderhalf uur. Alle activiteiten zijn gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Schrijf daarom in via cultuurantenne.merksem@antwerpen.be. Vermeld in je mail de activiteit waarvoor je wil inschrijven, het gewenste uur en het aantal personen.

In 2023 gaat Ekeren Bloeit!, de bebloemingswedstrijd van het district, op zoek naar de mooiste voor- en geveltuinen. Nieuwe categorie dit jaar is eetbare tuin.

Iedereen die bijdraagt aan een bloemrijk Ekeren kan zich inschrijven tot vrijdag 30 juni. Een professionele jury beoordeelt de inzendingen. Tijdens de officiële prijsuitreiking in het najaar zet het district de winnaars in de bloemetjes. Inschrijven kan via 03 338 29 12 of  district.ekeren@antwerpen.be. Te vermelden: naam, adres en deelname met voor- of geveltuin of eetbare tuin. Wie deelneemt, bezorgt eveneens een digitale foto (wanneer dit niet mogelijk is, neemt de deelnemer contact op met het district). (EM / Foto District Merksem)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten