• 15/04/2024

Picknicken in Herentals en Alzheimer Liga steunen, beoordeel warmtebeleid

HERENTALS – Alzheimer Liga Vlaanderen is een organisatie die elke dag klaar staat om dementie bespreekbaar te maken. Ze zijn er voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en iedereen die door deze ziekte wordt geraakt. Hun familiegroepen, lotgenotencontacten, ontmoetingsdagen en zomerkampen in heel Vlaanderen bieden steun en verbinding.

Herentals, dat al tien jaar lang trots het label van dementievriendelijke stad draagt, hernieuwde in mei 2023 als eerste het dementievriendelijke charter. Een prestatie waarop de stad en de Liga terecht trots zijn. Uit de cijfers blijkt dat organisaties die mensen met dementie ondersteunen erg belangrijk zijn.

Wist je bijvoorbeeld dat één op vijf mensen dementie krijgen? Bij vrouwen is dat zelfs één op vier. Herentals is een van de koplopers in het peloton van dementievriendelijke steden en gemeenten. Ondanks deze hallucinante cijfers zijn er nog steeds 200 gemeenten die niet doorhebben dat inzetten op dementievriendelijkheid een noodzaak is.

In het kader van Zomerspoor organiseert de Familiegroep Herentals op Moederdag een stadstuinpicknick met een optreden van Koffie & Cava (zie foto). Dit evenement vindt plaats in de stadstuin pal in het centrum van Herentals.

Vul je eigen picknickmand met een arsenaal aan hapjes en lekkernijen, neem ‘la mamma’ onder de arm en vlij je neer in de stadstuin pal in het centrum van Herentals. Het wordt chillen met jazz, bossanova en Franse nostalgische muziek van de groep Koffie & Cava. Je mag je eigen drankjes meebrengen, maar voor een appel en een ei zijn er cava en enkele andere drankjes te verkrijgen.

Het evenement vindt plaats op dinsdag 15 augustus van 15 tot 18 uur in de Nonnenstraat 53. Inschrijven via herentals@alzheimerligavlaanderen.be of 0477 84 40 21. Heb jezelf een vraag of behoefte aan een luisterend oor? Bel de gratis luister- en infolijn op 0800 15 225. Info: www.alzheimerliga.be.

Het stadsbestuur van Herentals wil een stimulerend warmtebeleid voeren. Het college van burgemeester en schepenen heeft het ontwerp van de stedenbouwkundige verordening centrale stookruimte en warmtevoorzieningen goedgekeurd op 17 april. Concreet gaat het over het voorzien van een centrale stookruimte en collectieve warmtevoorzieningen voor een ontwikkeling vanaf tien wooneenheden. Om de mogelijke effecten van de verordening te onderzoeken, werd een plan-MER-screening opgesteld.

Er loopt nu vrijdag 25 augustus een openbaar onderzoek over de ontwerp stedenbouwkundige verordening centrale stookruimte en warmtevoorzieningen en de bijhorende plan-MER-screening.

De ontwerp stedenbouwkundige verordening centrale stookruimte en warmtevoorzieningen en de bijhorende plan-MER-screening liggen tijdens het openbaar onderzoek ter inzage bij het stadsloket, dienst omgeving, in het administratief centrum, Augustijnenlaan 30. De dienst omgeving werkt alleen op afspraak: tel. 014-28 50 50.  De documenten zijn ook online te raadplegen via https://www.herentals.be/informatie/openbaar-onderzoek.

Bezwaren moeten uiterlijk op 25 augustus ingediend worden met vermelding van ‘ontwerp stedenbouwkundige verordening centrale stookruimte en warmtevoorzieningen en de bijhorende plan-MER-screening’. Dit kan door ze te bezorgen aan het college van burgemeester en schepenen via e-mail naar info@herentals.be, per post naar het stadsloket, Augustijnenlaan 30, 2200 Herentals of tegen ontvangstbewijs af te geven aan het stadsloket. (EM / Foto Alzheimer Liga Vlaanderen).

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten