• 18/07/2024

Picknicken in één van de Rupelgemeenten, kinderwandelingen in Mol/Dessel

BOOM – Niets leuker dan eropuit trekken met de knapzak. Zeker als die voor jou wordt gevuld met overheerlijke lokale producten én een kaartje met fiets- en wandellussen.

Bestel je picknick bij Toerisme Rupelstreek, pik het op bij de gekozen handelaar en geniet van dit geluksmomentje. Het kan elke zaterdag tot en met eind september.

Kies je favoriete picknickpakket. Geef je bestelling (type picknickpakket, datum, uur, aantal personen., locatie, contactgegevens) door aan info@toerismerupelstreek.be.

Bestellen kan tot de woensdag vooraf, 15 uur. Enkel na betaling is je reservatie geldig. Kom je picknickpakket afhalen op de afgesproken datum, uur en locatie. Dat kan in Boom, Hemiksem, Leest, Terhagen of Rumst. Volg de covid-19 maatregelen nauwgezet en houdt afstand tijdens de ophaling.

Elk picknickpakket wordt nog aangevuld met leuke wandel- en fietsroutes en het kookboekje ‘Rupel en Zuidrand op je bord.’ De deelnemende handelaars, de mogelijke arrangementen en suggesties van picknickplekjes kan je terugvinden op https://www.toerismerupelstreek.be/uncategorized/picknicken-langs-water-en-groen/

Alex Boen, voorzitter Toerisme Rupelstreek: ‘Met deze picknickarrangementen, uitgewerkt door verschillende handelaars in de Rupelstreek, willen we de mensen naar buiten brengen en laten genieten van al het lekkers in de Rupelstreek. Combineer je picknick met een wandeling of fietstocht en je dag is mooi gevuld.’

‘We hebben gezorgd voor een laagdrempelig aanbod met de nodige variatie zodat iedereen zijn keuze kan maken. Zodra de zon schijnt kunnen we nu met z’n allen gezellig picknicken in de Rupelstreek. Het staat alvast op mijn todo-lijstje.’

De Molse Gidsenkring organiseert op zondag 16 en 23 mei een geleide bunkerwandeling voor kinderen van negen tot twaalf jaar. De gids verwacht je telkens om 14 uur aan de Sas4-Toren, Nieuwedijk 72z, Dessel.

De deelnameprijs bedraagt vijf euro per volwassene en twee euro per kind. Je kan cash of met vrijetijdscheques betalen. Inschrijven is verplicht en doe je via www.visitmol.be/oppadmeteengids. De gidsen kijken ernaar uit om je volledig coronaveilig te ontvangen.

Volg samen met je kind het verhaal van soldaat Gilbert tijdens de eerste dagen van de Tweede Wereldoorlog. Dit waargebeurde verhaal over het leven in de bunkers en loopgraven spreekt ongetwijfeld tot ieders verbeelding. De kinderen krijgen antwoorden op al hun vragen. Hoe was het om als soldaat de oevers van de Kempische kanalen te bewaken? Waarom bouwden ze deze bunkers en loopgrachten? En hoe werden ze bemand?

Het aantal deelnemers is beperkt. Daarom is inschrijven verplicht. Dit kan tot 10 uur op de dag van de rondleiding via www.visitmol.be/oppadmeteengids.

De wandeling is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. (EM / Afbeelding Toerisme Rupelstreek)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten