• 15/04/2024

Peutermaaltijden proeven tijdens Vlinderweek in Heist-op-den-Berg, drakenwandeling in Putte

HEIST-OP-DEN-BERG – Sinds april 2022 werkt kinderdagverblijf Het Heiveldje uit Heist-op-den-Berg samen met een externe firma voor de levering van koelverse maaltijden. Die samenwerking loopt begin september af. Daarom gaat Het Heiveldje op zoek naar een nieuwe leverancier.

Naast een heleboel praktische eisen en voorwaarden (zoals prijs, bestelsystemen, levering, …) is ook de smaak heel belangrijk. Om dat objectief te beoordelen, organiseert Het Heiveldje een ‘tasting’. Leveranciers die hebben ingetekend op de aanbesteding bezorgen een aantal peutermaaltijden om te proeven.  Dirk Van Noten (CD&V), schepen van kinderopvang: ‘Omdat we veel belang hechten aan participatie en de mening van de ouders, willen we hen de kans geven om deel te nemen aan de proeverij. Alle ouders kunnen zich kandidaat stellen. Een onschuldige kinderhand zal enkele ouders uitpikken om samen met het hele team van Het Heiveldje mee te komen proeven. Zo werken we samen met de ouders aan gezonde en lekkere voeding binnen het kinderdagverblijf.’ Info: heiveldje@heist-op-den-berg.be

Deze week gaat het Provinciaal Groendomein De Averegten nog dieper in op onze fladderende vrienden, de vlinders. Er zijn verschillende workshops, een vlinderwandeling en zelfs een heuse nachtvlinder-nacht.

Daarnaast kan je ook de vlinders in je tuin plezieren door je bloemrijk grasland goed te beheren. De ideale manier om deze te onderhouden is met de zeis. Op vraag van De Averegten, verzorgt INVERDE een zeiscursus, inschrijven kan via hun website. Alle activiteiten vinden plaats in Provinciaal Groendomein De Averegten, de specifieke locatie per activiteit vind je terug op de pagina van die activiteit. Voor meer info over de vlindertentoonstelling en foto- en knutselwedstrijd kan je ook steeds terecht in het onthaalgebouw, Boonmarkt 4a, Heist-op-den-Berg. Info: https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dvt/averegten/kalender-de-averegten.html

 Dankzij Augmented Reality (AR) vliegen er tijdens een belevingstocht virtuele draken door Putte. Download hiervoor de app Familie Fit. Doel van de app is wandelen promoten als leuke beweegactiviteit voor jonge kinderen.

De app, samen met het uitstippelen van de route is een samenwerking tussen Gemeente Putte, Gezinssport Vlaanderen, de Gezinsbond en Sport Vlaanderen. De wandeling in Putte start aan de Kerkhoflei en is zo’n drie à vier kilometer lang. Jeroen De Cuyper (N-VA), schepen voor sport: ‘Voor jonge kinderen kan wandelen wel eens als saai worden ervaren. Dat willen we graag veranderen met deze app.’

In de app gaan ze met Ridder Rik op stap om een draak te trainen. Doorheen de belevingstocht zijn er acht opdrachten waardoor je je draak klaarstoomt voor het Grote Drakentornooi. Je kan hem leren vliegen, vuurspuwen of gieren verslaan. Op het einde van de wandeling kan je ridderkampioen worden in het Grote Drakentornooi. De Family Fit app is gratis te downloaden en geschikt voor kinderen vanaf vier  jaar.

Augmented Reality oftewel AR, zorgt voor interactieve ervaring met de echte wereld. Er wordt als het ware een virtuele 3D-laag aan de realiteit toegevoegd. Wie zijn scherm naar de lucht bijvoorbeeld richt, zal gieren zien die je proberen aan te vallen. Het is dan aan de kinderen om met de draken te vuren. Burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester): ‘De technologie van AR staat al redelijk ver. Voor kinderen zal wandelen nooit meer hetzelfde zijn.’ (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten