• 20/06/2024

Petanqueseizoen dit weekend afgesloten aan KMSKA, spaaractie in Hoboken

ANTWERPEN – District Antwerpen telt veel vrij toegankelijke petanqueveldjes en zette deze de afgelopen maanden extra in de kijker. Aan deze tour doorheen district Antwerpen komt dit weekend een feestelijk einde met een petanquetornooi tijdens buurtfestival Zuiderburen.

Sinds 10 juli werd er elke week een petanqueveld in district Antwerpen in de verf gezet. Maar liefst tien pleintjes werden extra gezellig gemaakt met leuke inkleding. Alle postcodes binnen district Antwerpen kwamen aan bod: van de Napoleonkaai over het Theaterplein tot Damwijk en Groen Kwartier over de Regattawijk tot de Noorderlaan. Charlie Van Leuffel (N-VA), districtsschepen voor sport: ’Door onze petanqueveldjes te promoten willen we voor onze inwoners een vakantiegevoel dichtbij huis creëren. Om de campagne af te sluiten sloegen we de handen in elkaar met het buurtfestival Zuiderburen: op zaterdag 18 en zondag 19 september organiseren we samen een petanquetornooi.’ Meer info over Zuiderburen kon u al lezen via https://antwerpspersbureau.be/discobaar-a-moeder-afsluiter-van-gratis-festival-zuiderzinnen-op-l-de-waelplaats/. Koen Kennis (N-VA), schepen voor middenstand: ‘Petanque en gezelligheid gaan hand in hand. Geen spelletje jeux de boules zonder een deugddoend terrasje. Het lijkt ons toepasselijk om de winnende ploegen te belonen met Antwerp Ucoins die ze dit jaar kunnen besteden bij de Antwerpse horeca.’ De inschrijvingen voor het petanquetornooi zijn voorbij. Je kan wel komen kijken tussen 12 en 18 uur aan het KMSKA, Leopold De Waelplaats 2.

Op de jaarmarkt van Hoboken op maandag 20 september lanceert het district ‘Verzamel Hoboken’: een spaaractie die de Hobokense troeven in de kijker zet. Zo geeft district Hoboken haar lokale ondernemers die de deuren (gedeeltelijk) moesten sluiten tijdens de coronacrisis een duwtje in de rug. De boodschap? Winkel en consumeer lokaal.

Illustrator Rik Willemen (Rikkel) ontwierp een limited edition stickerposter. De poster zit vol Hobokense troeven: van Nello & Patrasche tot de Zwarte God en zelfs de Pseudonapommyza hobokensis. Hobokenaren kunnen een stickerposter afhalen bij de deelnemende handelaars, maar de Hobokense elementen moeten ze wel zelf nog verzamelen. Om de stickerposter te vervolledigen, moeten geïnteresseerde Hobokenaren 75 stickers verzamelen. Per aankoopschijf van tien euro krijgt de klant een pakje van vier stickers (maximaal drie pakjes per aankoop). Hiermee stimuleert het district herhaalbezoeken, anderzijds is er de educatieve beweegreden. Op heel wat stickers zijn namelijk iconische en verrassende weetjes te vinden over Hoboken. Zo kunnen kinderen al sparend en puzzelend hun district beter leren kennen.

Carolyn Krekels (CD&V, zie foto), districtsschepen van lokale economie: ‘Winkel lokaal of ga onze Hobokense horeca herontdekken. Tijdens de coronaperiode zijn er zelfs nieuwe zaken bijgekomen. We weten dat kinderen natuurlijk zelf niet op café gaan of een pedicure laten doen, maar we hopen dat hun ouders en grootouders even verliefd worden op onze stickerposter als wij en mee aan het verzamelen slaan.’ Op vertoon van een volle poster krijg je namelijk  één + één toegangsticket (één kopen, één gratis) of een korting op de Hobokense vrijetijdsactiviteiten Skate Depot, Garrincha voetbal, Vroemfabriek, Klimzaal Blok of het hoogteparcours van Intense. De spaaractie duurt tot de stickers op zijn. De deelnemende handelaars vind je hier: https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/district-hoboken-1/nieuws/verzamel-hoboken-de-spaaractie-die-blijft-plakken. (EM / Foto FB)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten