• 24/06/2024

Paul Cordy is problemen met lift in Sint-Anna-tunnel beu, digitale tulpenpluk

ANTWERPEN – Iedereen kent de problemen met de fietstunnels in Antwerpen. Ofwel is de tunnel op de Rechteroever stuk, ofwel die op de Linkeroever. Districtsburgemeester Paul Cordy (N-VA) is het meer dan beu. ‘Het wordt hoogtijd dat er een duurzame oplossing wordt gezocht voor de Sint-Annatunnel. We zitten hier met een erfgoedprobleem maar wordt het eens geen tijd dat de monderne technologie het haalt van erfgoed? Herstel de lift met hedendaagse middelen zonder dat aan het historische uitzicht van de lift dient getornd.’

Nadine Peeters (PVDA) vroeg tijdens de districtsraad naar bewijsstukken in verband met de 120 000 euro subsidies die het district had gegeven aan Let’s go Urban. Freek Niesten (N-VA): ‘Als lid van de districtsraad hebt u inzagerecht in de documenten maar u hebt nog nooit dergelijke aanvraag gedaan.’ De burgemeester pikte in. ‘Het gaat om telkens drie schijven van 30 000 euro subsidie. Het auditrapport stelde zich daar, behoudens enkele kleine opmerkingen, geen verdere vragen bij. Omdat de samenwerking stroef verliep hebben wij er in 2017 een punt achter gezet.’

De raad dringt bij de stad aan om werk te maken van een mountainbikeparcours in het Ringpark dat zal worden aangelegd. Charlie Van Leuffel (N-VA), schepen van sport: ‘In de omgeving van onze stad is er geen enkel mountainbikeparcours. Het dichtst bijzijnde is gelegen in de Kempen.’ Volgende week dinsdag komen de raadsleden opnieuw virtueel bij elkaar, dit keer in de vorm van een themacommissie rond de burgerbegroting.

De Tulpenpluk in district Berendrecht-Zandvliet-Lillo gaat dit jaar niet door, maar krijgt een digitaal alternatief. Om de 170 000 geplante tulpen niet verloren te laten gaan, plukken leerlingen van de basisscholen De Brem, De Beren, De Brenne en Noordland deze week de eerste tulpen. Zij nemen deze mee om hun klassen op te fleuren. Vanaf maandag 26 april is het de beurt aan de leerlingen van de tuinbouwafdeling van PITO Stabroek, stadsmedewerkers en vrijwilligers. Alle tulpen worden geplukt, verzameld en per tien samengebonden.

Deze tulpen worden verdeeld onder de bewoners van het district. Zij krijgen  een tulpenbon in de bus die ze kunnen inruilen voor een bosje tulpen aan een van de verdeelpunten in het district van woensdag 28 april tot en met zaterdag 1 mei. Hier vind je de verdeelpunten: https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/district-berendrecht-zandvliet-lillo/tulpenpluk/vlot-en-veilig-naar-het-verdeelpunt. Een mobiele ploeg bezorgt ook tulpenbosjes aan de woonzorgcentra van Antwerpen en de ziekenhuizen van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen en Gasthuiszusters Antwerpen. Ook voor de buurgemeentes Woensdrecht en Stabroek zijn er tulpen gereserveerd. De plukkers van de gemeente Woensdrecht en Stabroek plukken voor de zorg in hun gemeenten.

De tweejaarlijkse Tulpenpluk in Berendrecht verwelkomt normaal gezien zo’n 15 000 bezoekers. Wie toch het plukplezier wil beleven, zal dat kunnen met het tulpenspel op  www.digitalepluk.be. Tijdens dit online-spel verzamelen spelers tulpen, die ze vervolgens als een digitaal boeket kunnen doorsturen naar vrienden, familie en collega’s. Er staat geen limiet op het aantal keren dat men het tulpenspel kan spelen. Deze voorraad tulpen is immers onbeperkt. (EM /Foto Tom Corneille)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten