• 24/07/2024

Patiëntjes ZNA Koningin Paola overdonderd bij komst Radja en persmeute

ANTWERPEN – Afgelopen maandag liep op alle nieuwsredacties de uitnodiging binnen om vanmiddag aanwezig te zijn bij het bezoek van Radja Nainggolan aan het ZNA Paola Kinderziekenhuis naast het Middelheimziekenhuis in Antwerpen. Gevraagd werd om deze komst geheim te houden. De patiëntjes zelf wisten dat er ‘iemand langs zou komen’ en ze kregen alvast twee hints mee ‘voetbal’ en ‘Italië’. Toch wel richtinggevend me dunkt.

Om 15u15, vijftien minuten voor de blijde intrede, genoten al een 25-tal journalisten van het heerlijke zonnetje. Eerste seintje van Nainggolan: ‘zal vijf minuten later zijn’, ietwat later ‘twintig minuten later’. Uiteindelijk arriveerde hij met een halfuurtje vertraging, niet in zijn eigen Mercedes, maar in een Alfa Romeo, met aan het stuur Omar Souidi, zijn advocaat. Dat was uiteraard niet toevallig. Op de parking luidde het dat ‘Radja bijzonder blij was om dit te doen’ en dat ‘Radja erop stond op tot hier te komen’, maar Radja zweeg.

Dat verbeterde er wel op eens hij het kinderziekenhuis had betreden maar alle vragen die niet over het bezoek gingen werden door Souidi gecounterd met ‘doet niks ter zake’. Nainggolan wou wel kwijt dat het niet zo eenvoudig was om terug aan een rijbewijs te geraken. ‘Dan belt men je op en dan ligt het er niet.’ Nainggolan wou wel even ingaan op de vraag of hij een voorbeeldfunctie vervulde. ‘Ik heb geen voorbeeldfunctie tegenover anderen. Dat heb ik alleen tegenover mijn kinderen. Iedereen maakt fouten in het leven en dan focust de buitenwereld maar al te graag op de slechte dingen. Ik ben blij dat men vandaag ook eens aandacht besteedt aan iets positiefs.’

Zowel de kinderen als de (vrouwelijke) verpleegkundigen waren zwaar onder de  indruk, de eerste categorie vooral door de komst van de zelden geziene persmeute – vele patiëntjes durfden uiteindelijk de kamer niet uit, wat wel begrijpelijk is -, de verpleegsters wilden maar al te graag een selfie met de Antwerp-speler.

Uiteraard is het een zeer lovenswaardig initiatief. Nainggolan deelde speelgoed uit dat werd gesponsord door vzw STISA. Stijn De Bruycker: ‘Wij zijn een vzw uit Zottegem. Elk jaar doen wij, in december, een grote actie naar een ziekenhuis maar sinds enkele jaren doen we ook een kleinere zomeractie. Veelal werken we dan samen met de community werking van voetbalclubs zoals Sottegem/Grotenbrugge, Knokke, Deinze en Union, om in hun eigen regio langs te gaan in een ziekenhuis met nieuw speelgoed. Dat speelgoed is in eerste instantie bedoeld voor ernstig zieke kinderen.’

Pas vorige week werden de contacten gelegd met het ZNA Koningin Paola  en met Radja Nainggolan. De helft van het speelgoed vindt een bestemming in de gezamenlijke speelzaal, de andere helft gaat naar de uitleendienst binnen het ziekenhuis en is bestemd voor kinderen die een besmettelijke ziekte hebben. ‘Jammer genoeg hebben de peter en de meter van onze vzw, Lorenzo Staelens en Kelly Pfaff – die laatste had vandaag opnames voor ‘Expeditie Gooris’ – zich moeten laten verontschuldigen. Pas wanneer je zelf een ernstig ziek kind hebt gehad besef je welke ellende iemand anders meemaakt. Daarom hebben we STISA opgestart, om kinderen het zo aangenaam mogelijk te maken tijdens een ziekenhuisverblijf.’ Jaarlijks houdt STISA een actiedag waaraan wordt meegewerkt door een pleiade BV’s.  Meer info: https://vzwstisa-be.webnode.be/.

Edwin MARIËN

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten