• 21/05/2024

Pasgeboren moormaki laat zich zien in ZOO Planckendael

MUIZEN – In ZOO Planckendael is opnieuw vreugdevol nieuws te melden, want voor het vierde jaar op rij verwelkomt mama Kimmie samen met papa Oreo een kleine moormaki. Het jong is lichtbruin van vacht met witte oorpluimpjes en klampt zich goed vast aan de mama, maar is wel al zichtbaar voor de bezoekers. “Het is hartverwarmend om moeder en jong bezig te zien”, vertelt verzorger Jany. Met deze geboorte draagt ZOO Planckendael bij aan het behoud van de bedreigde diersoort.

De bevalling vond ‘s nachts plaats en is goed verlopen. Kimmie toont zich als een zorgzame mama terwijl ze rustig door het doorloopverblijf wandelt met het jong stevig aan haar buik vastgeklemd. Na ongeveer een maand zal de kleine moormaki op haar rug klimmen, ook nu zijn moeder met jong al goed te zien.

‘We wachten nog even op het geslacht om een naam te kiezen, maar we hebben wel al een lijstje met mogelijke kanshebbers’, zegt verzorger Jany. Wat wel al zeker is, is dat de naam van het jong zal beginnen met de letter Z, zoals alle andere dieren die in 2024 in ZOO Planckendael geboren worden.

Foto’s ZOO Planckendael

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten