• 23/05/2024

Parking Keerdok biedt plaats aan auto’s, fietsen, een supermarkt en VOKA

MECHELEN – Vanaf vandaag kan er geparkeerd worden in de gloednieuwe parking op de Keerdoksite in Mechelen. De parking krijgt een dubbele functie: een parking voor activiteiten in de buurt én een randparking voor het stadscentrum. Parking Keerdok wordt met een 24-tal laadpunten dé laadplek voor elektrische wagens.

Met 516 parkeerplaatsen telt de parking zo’n 300 plaatsen meer dan de parking van het Rode Kruisplein. Het wordt niet alleen een randparking voor de stad, ook gasten van het hotel en bezoekers van de toekomstige woonwijk op de site zullen er kunnen parkeren. Bewoners en werknemers kunnen er ook terecht met een abonnement. Al zal het gebouw niet louter als parking fungeren. Naast een parkeerfunctie krijgt het gebouw een Louis Delhaize supermarkt op het gelijkvloers en kantoren van Voka Mechelen-Kempen op de bovenste verdiepingen. Ook een afhaalpunt voor postpakketten werd voorzien. Op het dak van het gebouw vind je een terras met bomen en een zicht op de stad. Het gebouw heeft ook een fietsenstalling voor een 120-tal fietsen. Via de fiets- en voetgangersbrug over de Afleidingsdijle en het nieuwe fiets- en wandelpad langs het water geraak je vanaf de parking vlot in het centrum. Hiervoor kan je ook beroep doen op de beschikbare deelfietsen en deelsteps. Je kan via het jaagpad tevens richting andere delen van de stad.

Greet Geypen (Open Vld, vierde van links op de foto), schepen van stadsontwikkeling: ‘Van het Rode Kruisplein gaan we een echt stedelijk groen plein maken. Begin volgend jaar vinden de sloopwerken van Interbeton plaats. Op deze plek creëren we ruimte voor een park van één hectare. Zowel het plein als het park zijn in 2024 klaar. Het parkeergebouw wordt meer dan een traditioneel parkeergebouw. Met een heus zonnepanelendak wordt heel wat van de benodigde energie lokaal opgewekt. Een slim energiebeheersysteem zorgt voor een efficiënte aanwending van de zonne-energie door de verschillende gebruikers en maakt het mogelijk overschotten aan energie te delen.’

Met 24 elektrische oplaadpunten waarvan twintig laadpunten van elf kW, vier snellaadpunten van 200kW en twee V2G DC-bidirectionele laadpunten van elk elf kW, uitgebaat door Energytix, wordt Parking Keerdok dé laadhub van Mechelen. Indigo zal de exploitant de parking CO₂-neutraal beheren, groene stroomcontracten afsluiten en heeft de ambitie het Europees Ecolabel voor Parking Keerdok te behalen. Het gebouw is zo ontworpen dat doorheen de jaren verdiepingen van functie kunnen wijzigen en er ingespeeld kan worden op evoluties met betrekking tot mobiliteit.

Nu vrijdag kan je gratis uit de parking rijden tussen 10 en 22 uur. Tijdens de koopzondagen van 27 november, 4 december, 11 december en 18 december geldt dit tussen 10 en 18 uur. De stad voorziet 8 000 kortingstickets die de lokale handelaars tijdens Local Friday verdelen onder hun klanten. De kortingstickets zijn geldig tot en met zaterdag 31 december om kennis te kunnen maken met de nieuwe parking aan een goedkoper tarief. Vanaf vrijdag zal een gratis bootshuttle de Mechelse binnenstad met Parking Keerdok verbinden van 15 tot 21 uur. De boot brengt je binnen tien minuten naar de Haverwerf, in het stadshart. De boot zal uitvaren op zaterdagen van 10 tot 19 uur en op koopzondagen van 13 tot 18 uur. Info: https://www.indigoneo.be/nl/parkings/24915/parking-mechelen-keerdok?service=booking,  https://www.mechelen.be/shoppingshuttle. (EM / Foto Stad Mechelen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten