• 27/05/2024

Parking Cup zondag in Boechout, steun voor slachtoffers overstromingen

BOECHOUT  – Delhaize wil haar klanten helpen om niet alleen beter te eten, maar ook om beter te leven. Lichaamsbeweging maakt zeker deel uit van een gezondere levensstijl. Delhaize en Decathlon slaan daarom de handen in elkaar en dagen deze zomer hun klanten uit in de Parking Cup. Op vijf verschillende plaatsen wordt een Delhaize / Decathlonparking omgetoverd tot een sportterrein waar deelnemers zichzelf kunnen bewijzen in vijf  disciplines: muurklimmen, golfen, wielrennen, roeien en rolstoelbasketbal. Inwoners van de provincie Antwerpen kunnen nu zondag 1 augustus terecht in Boechout.

Een topsporter hoef je zeker niet te zijn om te kunnen deelnemen aan de Delhaize Parking Cup, want de activiteiten zijn toegankelijk voor iedereen: van volwassenen, kinderen tot mensen met een beperkte mobiliteit. Het doel is om zoveel mogelijk te bewegen en er samen met de Olympische atleten in Tokio een sportieve zomer van te maken. Deelnemen is altijd belangrijker dan winnen, maar in het geval van de Parking Cup is winnen toch wel best leuk. De vijf winnaars van de Parking Cups mogen samen met de Belgische topatleten Kevin Borlée, Hanne Claes, Jaouad Achab en Joachim Gérard (zie foto) genieten van Loïc Van Impe zijn kookkunsten.

Delhaize deelt op haar website tips van de vier atleten over eenvoudige workouts en gezonde gerechten. Het doel is om klanten dagelijks te laten eten en te bewegen als ware kampioenen. Ook tijdens de Parking Cup krijgen deelnemers een gratis gezonde wrap of een sapje van Foodmaker.

Zondag kan iedereen gratis tussen 10 en 18 uur doorlopend deelnemen aan de de Parking Cup op de parking van Delhaize aan de Alexander Franckstraat. Inschrijven hoeft niet. Een mondmasker is wel verplicht voor iedereen ouder dan twaalf jaar. Duidelijke signalisatie zorgt ervoor dat social distancing ten allen tijde gerespecteerd kan worden. Desinfecterende handgel is voorzien. Gemeenschappelijk sportmateriaal wordt na elk gebruik gedesinfecteerd.

Om de getroffenen van de zware overstromingen te ondersteunen schenkt de gemeente Boechout 13 500 euro aan Rode Kruis Vlaanderen.

Burgemeester Koen T’Sijen (PRO Boechout & Vremde): ‘Het menselijk leed en de vele vernielingen na de overstromingen in Wallonië hebben ook bij het bestuur van de gemeente Boechout een diepe indruk nagelaten. We beseffen dat er heel wat financiële hulp nodig zal zijn om de slachtoffers te ondersteunen en om de getroffen gebieden weer leefbaar te maken. We willen dan ook graag ons steentje bijdragen. Daarom besloten we om 13 500 euro te storten op de speciale rekening van Rode Kruis Vlaanderen.’ Hiermee steunt de gemeente ‘Helpen Helpt’, de solidariteitsactie van het Rode Kruis. Het ingezamelde geld wordt gebruikt om noodhulp te organiseren en te coördineren.

T’Sijen: ‘Het is hartverwarmend om te zien hoe ook onze inwoners spontaan hun hulp aanboden en in actie schoten. Zo startte de middenstandsvereniging Boechout-Vremde vrijwel onmiddellijk met een inzamelactie. Vele inwoners gingen op zoek naar spullen om te schenken. De solidariteit is groot.’ (EM / Foto Delhaize)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten