• 23/06/2024

Parkeertariefzones in Antwerpen uitgebreid, nieuw dienstencentrum in Ekeren

ANTWERPEN Aanstaande maandag breiden verschillende parkeertariefzones in de stad Antwerpen uit. Het gaat om straten in het oosten van Deurne, de straten rond het Asiadok op het Eilandje en de Oogststraat in Berchem.

Schepen van mobiliteit Koen Kennis: ‘De grens van de roze zone wordt bijna overal in het district Deurne verlegd naar de stadsgrens zodat bewoners in die zones meer kans hebben om een vrije parkeerplaats te vinden. Daarnaast wordt het winkelstraatprincipe in de Herentalsebaan licht uitgebreid zodat er meer parkeerplaatsen vrijkomen voor bezoekers van de handelaars en horeca in de straat.’

Ook breidt de groene parkeerzone op het Eilandje uit met de straten rond het Asiadok. Kennis: ‘Door de komst van het nieuwe ZNA-ziekenhuis op die locatie zou de parkeerdruk er verhogen als bezoekers er gratis zouden kunnen parkeren. Daarnaast wordt de groene tariefzone buiten de Leien op deze manier nog meer een uniform geheel. Zo hebben bewoners op het Eilandje meer kans om een vrije parkeerplaats te vinden.’

Ten slotte breidt de roze parkeerzone in de Oogststraat in Berchem ook uit. Kennis: ‘De grens van de roze zone wordt verlegd naar de stadsgrens met Mortsel aan huisnummer 253 zodat bewoners in de zone meer kans hebben om een vrije parkeerplaats te vinden. Op deze manier sluit de roze zone van Antwerpen ook naadloos aan op de blauwe zone van Mortsel zodat beperkt parkeren hier een geheel vormt.’

Een bezoeker van de roze zone heeft recht op twee uur gratis parkeertijd. Langer dan twee uur parkeren kan ook. Dan betaalt een bezoeker 70 eurocent per uur. Een ticket voor een dag (maximaal tien uur) kost 3,50 euro. Een ticket voor een week kost 17,50 euro en voor vier weken 70 euro. Een bezoeker van de groene zone betaalt één euro voor het eerste uur en 1,40 euro voor elk extra uur. Een ticket voor een dag (maximaal tien uur) kost vijf euro. Een ticket voor een week kost 25 euro en voor vier weken 100 euro.

 Bij de uitbreiding van het winkelstraatprincipe op de Herentalsebaan betalen bewoners daar dan ook voor hun parkeersessies van maandag tot en met zaterdag van 9 tot 18 uur. Parkeren kan aan 0,70 euro per uur (maximaal  tien uur).

Bewoners en handelaars ontvingen begin september informatie over de uitbreidingen met een uitnodiging om een parkeervergunning aan te vragen indien nodig. Er staat ook een digitaal plan op https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/parkeren-en-mobiliteit/detail/uitbreiding-parkeertariefzones-vanaf-5-oktober-2020.

Overmorgen zondag Zorgbedrijf Antwerpen het nieuwe dienstencentrum De Nobele Donk en de nieuwe serviceflats met een buurtfeest. De eerste flats zijn bewoond en het dienstencentrum is al open voor (buurt)bewoners.

Fons Duchateau, voorzitter Zorgbedrijf Antwerpen: ‘Aan de Prinshoeveweg en de Jozef Ickxstraat in Ekeren Donk, in de groene omgeving van de voormalige pastorij en parochiezaal, bouwt Zorgbedrijf Antwerpen 48 serviceflats met alle comfort. De eerste tien serviceflats zijn klaar. Aan de andere wordt volop gebouwd.

In het dienstencentrum kunnen bewoners van de flats en mensen uit de buurt ‘s middags lekker eten. Dienstencentrum De Nobele Donk biedt eveneens een ruim aanbod aan activiteiten en cursussen aan. Senioren kunnen terecht in de cafetaria met terras of in de feestzaal en polyvalente ruimtes, met onder meer een hobbykeuken. In de gerenoveerde pastorij is een wellnessruimte ingericht met kapper, pedicure en infraroodcabine.’  De opening is live te volgen op de facebookpagina van ‘Dienstencentrum De Nobele Donk’.(EM / Foto N-VA)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten