• 19/06/2024

Park Spoor Oost niet langer een LEZ-zone voor bezoekers vaccinatiedorp

BORGERHOUT – De stad Antwerpen zal vanaf maandag 1 februari een versoepeling van de Lage-emissiezone (LEZ) invoeren voor bezoekers van het vaccinatiedorp op Spoor Oost. Het vaccinatiedorp bevindt zich in de LEZ, maar bezoekers zullen gezien het belang van een spoedige en brede vaccinatiecampagne vrijgesteld worden van eventuele boetes.

 Naast het testdorp wordt ook een vaccinatiedorp ingericht op Spoor Oost. De stad Antwerpen wil daar zo snel en zoveel mogelijk bewoners laten vaccineren in de strijd tegen het COVID-19-virus. Aangezien zowel het vaccinatie- als testdorp op Spoor Oost in de LEZ liggen, zal de LEZ vanaf 1 februari niet gehandhaafd worden voor bezoekers van beide dorpen.

Tom Meeuws (sp.a), schepen voor leefmilieu: ‘We willen alle drempels wegnemen opdat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren. Daarom zal er geen boete verzonden worden voor de voertuigen die Park Spoor Oost oprijden en niet toegelaten zijn in de LEZ. Dit doen we door deze voertuigen automatisch uit ons boetesysteem te filteren. Uiteraard geldt die vrijstelling enkel voor de dag van je bezoek aan het test- en vaccinatiedorp.’

Indien een foutieve lezing door de camera’s van de nummerplaat toch zou leiden tot een boete, wordt deze kwijtgescholden. Wanneer men elders parkeert dan op Spoor Oost en daardoor een boete krijgt, zal deze ook worden kwijtgescholden als men dit kan staven met de uitnodiging tot vaccinatie.

Fons Duchateau (N-VA), schepen voor gezondheidszorg: ‘Gezien het belang van deze operatie, het terugwinnen van onze vrijheid in de Antwerpse regio, meteen ook de grootste logistieke operatie in onze na-oorlogse geschiedenis, is dit een geval van nood breekt wet. Wie naar Spoor Oost komt in het kader van zijn/haar vaccinatie, ontvangt geen LEZ-boete.’ (EM)

,

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten