• 18/07/2024

Paramedisch directeur AZ Herentals wordt algemeen directeur stad Lier

LIER – Katrijn Bosschaerts is de nieuwe algemeen directeur van de stad Lier. Zij woont in Schoten maar werd geboren en groeide op in Lier. Ze liep school aan het Sint-Gummaruscollege.

Bosschaerts: ‘Daar ontmoette ik ook voor het eerst onze huidige burgemeester. Al van toen zat het in onze genen om voor anderen op te komen, samen te werken en te debatteren vanuit onze rol in de studentenraad.’

‘Nadien startte ik de opleiding tot verpleegkundige aan de Thomas More Hogeschool. Gedurende deze periode kluste ik in de weekends en vakantieperiodes bij in tal van Lierse horecazaken. Tot het einde van mijn opleiding aan de Hogeschool groeide ik op in Lier.’

‘Vervolgens startte ik als verpleegkundige in het Universitair ziekenhuis van Antwerpen in Edegem. Tegelijkertijd volgde ik een masteropleiding aan de Universiteit Antwerpen. Na mijn masteropleiding heb ik de kans gekregen om als hoofdverpleegkundige binnen de ouderenzorg in ZNA (Ziekenhuis Netwerk Antwerpen) aan de slag te gaan. Daar groeide ik na enkele jaren door als bedrijfsleider van de campus ZNA Sint Elisabeth in centrum Antwerpen. Van daaruit heb ik de stap naar verpleegkundig en paramedisch directeur in het ziekenhuis van Herentals gemaakt. Daar heb ik de afgelopen 8,5 jaar gewerkt.’

Bart Luyckx was na het ontslag – in onderling overleg met de stad zoals dat heet – van de vorige algemeen directeur, Kathleen Janssens, waarnemend directeur. Op de dag dat Katrijn Bosschaerts haar taak aanvat, maandag 21 augustus, wordt hij opnieuw financieel directeur.’ (EM / Foto Stad Lier).

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten