• 20/06/2024

Pallieterland vaccineert 65+-ers, 680 Kontichse leerlingen in quarantaine

LIER – Na de vaccinatie van het zorgpersoneel de voorbije weken werden vandaag in Vaccinatiecentrum Pallieterland de eerste ouderen gevaccineerd. De oudste inwoners van Berlaar, Duffel, Lier, Nijlen en Ranst waren eerst aan de beurt. Daarna volgen de komende weken, op basis van leeftijd, de andere 65-plussers.

Vanochtend werden al de eerste prikken gezet bij heel wat 95-plussers. Anna De Cock (zie foto) uit Broechem (Ranst) wordt binnen enkele weken 100. Zij was de één van de oudste inwoners die haar vaccin vandaag kreeg en werd daarvoor symbolisch in de bloemetjes gezet door de coördinator van de medische ploeg. Anna werd vorig jaar net voor kerst zelf getroffen door corona. Na enkele weken ziekenhuis en revalidatie is ze ondertussen hersteld.

Anna: ‘Ik ben blij dat ik vandaag mijn spuitje kreeg. Ik voelde er niks van. Hopelijk is heel deze miserie nu snel voorbij want het is niet plezant leven zo.’ Ondertussen kregen iets meer dan 2 500 inwoners hun eerste vaccinatie in het centrum: ongeveer 2 200 zorgverleners en 300 95-plussers. Volgende week worden bijna 1 400 vaccins geprikt. Voor de week van 29 maart worden 2 500 inwoners uitgenodigd. Dat betekent dat tegen begin april de inwoners van 83 jaar en ouder gevaccineerd zullen zijn.

Eerder deze week berichtte de gemeente Kontich over de tijdelijke sluiting van enkele klassen in de Sint-Montfortschool door een clusterbesmetting met het Covid-19 virus. Helaas is nu ook het Altena-Instituut getroffen door een clusteruitbraak. Vandaag ging de school daarom voor tien dagen volledig dicht. Het gaat om een 680-tal leerlingen en een 60-tal personeelsleden. Het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) volgt de situatie op.

Alle noodzakelijke maatregelen werden genomen en dit volgens de vooropgestelde protocollen. De nodige personen zijn op de hoogte gebracht en de betrokkenen werden in quarantaine geplaatst. Om de situatie in kaart te kunnen brengen, zullen alle leerlingen en personeelsleden morgen een eerste maal getest worden. Een tweede test is gepland kort voor de voorziene heropening.

In afwachting van de testresultaten adviseert het CLB alle gezinsleden van de betrokken leerlingen en personeelsleden om thuis te blijven en hun sociale contacten tot het absolute minimum te beperken. Het lokaal bestuur vraagt om dit advies zo goed mogelijk na te leven zodat men  de verdere verspreiding van het virus in Kontich kan tegengaan.

Is de eerste test negatief, blijft de geteste persoon in quarantaine tot een tweede negatieve test, maar mogen de gezinsleden hun normale activiteiten hervatten. Bij een positieve test treedt uiteraard het normale systeem van isolatie en contacttracing in werking.

De school en het CLB stellen alles in het werk om deze situatie zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Wie bijkomende informatie wenst, kan steeds terecht bij de school via het telefoonnummer: 03 457 03 43 of via www.altena.be . (EM / Foto Stad Lier)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten