• 21/06/2024

Paashaas ontmoeten in Deurne, Paaskermis in Herentals, EnergieK-loket in Hove

DEURNE – Op zondag 17 april is het Pasen en dat zullen ze in Deurne geweten hebben. Winkeliersvereniging Deurne centrum zorgt samen met de lokale economieraad voor heel wat vertier.

In de voormiddag, van 10 tot 12 uur, kan groot en klein de paashaas ontmoeten in Café Exter. Een stoere high five of een lieve knuffel: de paashaas is er allemaal voor te vinden. Alain Hoeckx, organisator en voorzitter van winkeliersvereniging Deurne Centrum: ‘Men zal het moment met de enige echte paashaas niet snel vergeten want naast lief, leuk en schattig is hij af en toe ook wel eens ondeugend. Ieder kind krijgt paaseitjes en de ouders kunnen – indien gewenst – genieten van een paasontbijt in Café Exter.’

‘Omdat wij zo’n goede band hebben met de Paashaas heeft hij ook zijn neef ‘de mobiele paashaas’ uitgenodigd. Die baant zich een weg door Deurne centrum vanaf 14 uur en eindigt zijn rondgang rond 17 uur aan het Wim Saerensplein. Daar zal de hij paaseitjes verstoppen die de kinderen dan mogen zoeken.’

De ouders kunnen tijdens het hele evenement genieten van zoete lekkernijen. Van 10 tot 18 uur staat er namelijk een foodtruck op het Wim Saerensplein. ‘Op verzoek van de paashaas komen wij zoetigheden aanbieden aan al wie wil. Denk dan aan heerlijke fruit beignets, churros en wafels.’ Maar ook de kinderen kunnen de ouders verrassen…twee paaseieren bevatten namelijk een cadeaubon voor een luxe ontbijt in Kasteel Rivierenhof.

Van vrijdag 15 april tot en met woensdag 20 april is het Paaskermis in Herentals.

Het schepencollege opent de kermis officieel op vrijdag, om 18.30 uur, met een huldiging van pater Kristiaan en een rondgang voor alle kinderen langs de verschillende kermisattracties onder begeleiding van Harmonieorkest St. – Jozefscollege. Het steltenduo ‘In bloei’ verbaast jong en oud met dansen en passende muziek. Tommykiko de clown maakt voor alle aanwezige kinderen ballonfiguurtjes en mijnheer en mevrouw Paashaas delen paaseitjes uit. Van 19.30 uur tot 21.30 uur bouwt orgelman Eugene tenslotte een opmerkelijk feestje met humor, dans, gitaar, saxofoon en zelfs een live beatboxoptreden. Dinsdag 19 april is een prikkelarme kermisdag. Van 17 tot 19 uur begrenzen alle kermisattracties het geluid tot 50 decibel, wat overeenkomt met achtergrondmuziek. De felle lichten worden gedimd en flikkerende lichten worden gedoofd. Op woensdag 20 april is het als vanouds familiedag: kermissen is dan een pak goedkoper.

Wil je je energiefactuur verlagen? Of staan er renovatiewerken op de planning? Bij het EnergieK loket kan je terecht voor gratis energie- en renovatieadvies.

Het EnergieK loket is een initiatief van de Vlaamse overheid dat je wegwijs maakt in de verschillende (steun)maatregelen voor energie-investeringen en renovatiewerken. De medewerkers van het EnergieK loket geven onafhankelijk advies en begeleiding op maat. Samen bekijken jullie welke technieken en normen geschikt zijn voor jouw bouw- of renovatieproject. Morgen woensdag 13 april komt een medewerker van het EnergieK loket naar Hove (dienst Omgeving aan het gemeentehuis). Maak online je afspraak via www.igean.be/energiekloket om over jouw vragen te praten of contacteer een de medewerkers op het nummer 03 350 08 08 of energie@igean.be. (EM / Foto Deurne Leeft)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten