• 22/06/2024

Paashaas komt naar Kapellen en Ekeren, Millegem bloeit op Paasmaandag

KAPELLEN – Beleef!Kapellen organiseert samen met Shopping Promenade en de gemeente Kapellen een paasactie op zaterdag 16 april. Op het Dorpsplein vind je drie grote paaseieren waar de paashaas paaseitjes uitdeelt aan de kinderen. In Shopping Promenade worden om 14 uur de winnaars van de kleurwedstrijd beloond met leuke prijzen. Deelnemen kan tot donderdag 14 april. De kleurplaten zijn te verkrijgen bij de deelnemende handelaars en kunnen daarna worden gedeponeerd in de brievenbus op het centrale plein van Shopping Promenade.

In de bib kunnen de kindjes op woensdag 20 april in de namiddag tussen de boeken scharrelen op zoek naar eitjes. Heb je er één gevonden? Dan kan je deze aan de balie inruilen voor een zakje vol paaseitjes. Ga jij eerder voorzichtig te werk en loop jij op eieren of wil je liever rondrennen als een kip zonder kop? De tactiek maakt niet uit, want voor iedereen ligt er een zakje met lekkers klaar.

De paashaas brengt ook dit jaar een bezoek aan het Veltwijckpark én in Ekeren centrum. Hij zorgde voor een leuke zoektocht met de kindjes. Op paasmaandag vinden er ter afsluiting aan kasteel Veltwijck paasspelletjes plaats tussen 13 en 17 uur.

Tijdens het paasweekend kunnen Ekerenaars samen met hun kinderen tussen drie en twaalf jaar deelnemen aan een zoektocht door het Veltwijckpark en Ekeren centrum en genieten van paasspelletjes aan kasteel Veltwijck. Wie graag wil meedoen met de zoektocht kan de vragen en antwoordformulieren ophalen bij jeugdcentrum ‘t Velt, Veltwijcklaan 19 (tot vrijdag 15 april tussen 12 en 16 uur) of bibliotheek Driehoek, Driehoekstraat 43 (vandaag, morgen en donderdag van 10 tot 20 uur en vrijdag en zaterdag van 10 tot 17 uur. Het paasweekend wordt afgesloten met toffe paasspelletjes op paasmaandag 18 april. Wie aan de zoektocht deelnam, kan hier de antwoordformulieren inruilen voor een zakje paaseieren.

Op maandag 18 april ben je van 10 tot 18 uur welkom in het Miloheem aan de Millostraat 13 voor ‘Millegem bloeit’ (zie foto). KWB Millegem wil inwoners van Millegem en daarbuiten samenbrengen in een informele, gezellige sfeer zodat ze een praatje kunnen maken, elkaar leren kennen, samen iets drinken, iets eten of een gezellige activiteit beleven. De KWB organiseert daarom de vrijetijdsmarkt ‘Millegem Bloeit’ met activiteiten van verschillende verenigingen. De toegang is gratis.

Lieve Heurckmans (CD&V), schepen voor samenlevingsopbouw: ‘Verenigingen zetten een aantal van de Molse gehuchten in de kijker met allerlei toffe activiteiten. Onder de noemer ‘Gloeiende gehuchten 2.0’ werken ze verder op het initiatief van vorige kerstperiode waarmee het gemeentebestuur verbondenheid wou creëren in de gehuchten. Helaas konden door corona heel wat activiteiten niet doorgaan. Gelukkig betekent uitstel géén afstel.Nu de coronamaatregelen zo goed als verdwenen zijn, zetten onze verenigingen zich weer in om het programma af te werken.’ Op de vrijetijdsmarkt ‘Millegem bloeit’ vind je verschillende verenigingen, waaronder Femma, Ferm, WT Millegem, de harmonie, school MillekeMol, de Bier- en Wijngilde, Landelijke Gilde, KWB, MiCaraCanta, korengroep Jomiko-Adocanto-Luna verde, DiVoGe, Chiro, de Houtsnijders en de Mollenrit. (EM / Foto Gemeente Mol)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten