• 12/07/2024

Overzicht van activiteiten ivm Vlaanderen Feest in Antwerpen en de districten

ANTWERPEN – Ook dit jaar vieren stad Antwerpen en de meeste districten het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. De districten bieden vanaf zaterdag 3 juli gratis activiteiten aan.

Op zondag 11 juli is er een plechtigheid op het Schoonselhof met aansluitend de uitreiking van het Gulden Spoor voor Economische en voor Culturele Uitstraling. Dit evenement is enkel voor genodigden maar kan live worden gevolgd vanaf 16 uur op ATV. Een kwintetensemble onder leiding van Jens Verboven verzorgt de muzikale omkadering. Vlaanderen Feest krijgt ook dit jaar een alternatief programma: een tv-uitzending op Eén zonder publieksevenement. De populairste Vlaamse artiesten zorgen voor een gezellige show aan de Schelde met de skyline van Antwerpen op de achtergrond. Gastvrouw Siska Schoeters brengt met hen de dag door en ’s avonds genieten ze van elkaars optredens. Onder meer Regi, Niels Destadsbader, Camille, Milow, Pommelien Thijs, Bart Peeters en Johan Verminnen vertolken Nederlandstalige hits van vroeger en nu. Vlaanderen Feest wordt uitgezonden op Eén op zaterdag 10 juli om 20u05.

District Antwerpen organiseert op zaterdag 3 en zondag 4 juli een festival in het groene hart van de stad. Iedereen is welkom om tijdens dit gratis openluchtfestival mee te genieten van livemuziek, comedy en sportieve en feestelijke randanimatie voor alle leeftijden. Inschrijven en meer info op www.feesteninhetstadspark.be. In Berchem staan er van vrijdag 9 tot zondag 11 juli kleinschalige optredens voor Vlaanderen Feest op het programma. Ze zijn volzet, maar geïnteresseerden kunnen zich nog wel aanmelden voor de wachtlijst via www.beleefberchem.be.  Op vrijdag 9 juli zijn er in Berendrecht gratis optredens van Vlaamse topmuzikanten op de evenementenweide aan het Booswegske. Inschrijven en meer info via https://www.vrijetijdscentrumdeschelde.be/vlaanderenfeest.

Op zaterdag 10 en zondag 11 juli viert Borgerhout Vlaanderen Feest! met Festival Flandrien in het Te Boelaarpark, een familiefestival voor de buurt met optredens en kinderanimatie.. De optredens op zondag staan in het teken van Wannes Van de Velde. Meer info op https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/groetjes-uit-borgerhout/nieuws/festival-flandrien-gratis . Deurne organiseert twee festiviteiten. Raymond van het Groenewoud geeft op vrijdag 9 juli een concert in het OLT Rivierenhof en in het Lovertheater vindt op zondag 11 juli een sfeervolle viering met woord en muziek plaats. Meer info op https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/district-deurne-1/nieuws/vlaanderen-feest-in-deurne-1. In Ekeren staat op zondag 4 juli de Twee Districtenpijl Ekeren-Deurne op het programma, gevolgd door verschillende optredens. Ook is er op donderdag 8 juli een muziekvertelling door Geert Vandebon. Info op https://www.252cc.be/nl/event/87158/wielerkoers-met-terrasconcerten  en https://www.252cc.be/nl/event/87185/muziekvertelling-door-geert-vandenbon.

Op vrijdag 9 juli staan er in Hoboken verschillende optredens op het programma in park Sorghvliedt. Inschrijven en meer info via https://www.gravenhof.org/nl/event/71071/met-von-kapp-en-jan-de-smet-  Op vrijdag 9 juli vindt Merksem Feest en Zingt plaats in het Bouckenborghpark met een barbecue, kinderanimatie en optredens. Om 20 uur nemen de bezoekers het zelf over tijdens Merksem Zingt met bekende Vlaamse klassiekers. Inschrijven en meer via https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/district-merksem-1/zomer-in-mxm/9-7-merksem-feest-en-zingt.  (EM / Afbeelding Vlaanderen Feest)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten