• 24/06/2024

Bart Vermeiren (schepen van cultuur) – Bob Coppens (burgemeester) – Jan Jambon – Steven Jacobs (diensthoofd vrije tijd)

Oud-Turnhout ontvangt award voor bijdrage aan lokale vrijetijdsmonitor

OUD-TURNHOUT -Vorige week ontving de gemeente een onderscheiding ontvangen voor haar bijdrage aan de lokale vrijetijdsmonitor. De award werd uitgereikt door Minister-President van de Vlaamse Regering, Jan Jambon, in zijn rol als Vlaams Minister van Cultuur.

De lokale vrijetijdsmonitor is een beleidsinstrument dat gebruik maakt van objectieve data om het cultuur- en vrijetijdsbeleid op lokaal niveau te volgen. Dankzij deze monitor kunnen analyses en trends in Vlaamse gemeenten met betrekking tot lokale vrijetijdsbesteding in kaart worden gebracht.

Oud-Turnhout was een van de eerste gemeenten die zich engageerden om data over hun vrijetijdsbeleid te delen voor de lokale vrijetijdsmonitor. Als erkenning mocht een delegatie van de gemeente een award in ontvangst nemen uit handen van Minister-President van de Vlaamse Regering, Jan Jambon, in zijn hoedanigheid van Vlaams Minister van Cultuur.

Schepen van cultuur Bart Vermeiren benadrukt het belang van de vrijetijdsmonitor: “Dankzij de Vlaamse vrijetijdsmonitor kunnen we als gemeente onze beleidsbeslissingen over cultuur en vrije tijd verder onderbouwen. Het cultuurbeleid in Oud-Turnhout toont aan hoe divers en rijk onze gemeenschap is. Met initiatieven zoals de renovatie van het Hofke van Chantraine, de herdenking van 80 jaar bevrijding (WOII), de bouw van het nieuwe gemeenschapscentrum De Heischuur, de erkenning van Sint-Antoniusviering als immaterieel cultureel erfgoed en 25 jaar programmatie in OC De Djoelen. Met de inzet en ondersteuning van verenigingen wordt cultuur toegankelijk voor iedereen en wordt Oud-Turnhout verder gepositioneerd als kunst- en cultuurcentrum in de Kempen.”

Foto’s gemeente Mol

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten