• 14/06/2024

Organisatoren passen activiteitenaanbod rond Wapenstilstand in Mol aan

MOL – Door de stijgende coronacijfers beslisten de organisatoren om het activiteitenaanbod rond Wapenstilstand aan te passen. De Last Post op woensdag 10 november en de film ‘Quo Vadis, Aïda’ op donderdag 11 november gaan door.

Het programma van de herdenking in het Centrum op donderdag 11 november wordt aangepast. De herdenking van de oud-strijders in Wezel wordt afgelast. Kijk voor de meest recente stand van zaken op www.gemeentemol.be/11november.

De Verbroedering Vaderlandslievende Groeperingen (VVG) zorgt er nu voor dat alles in openlucht doorgaat. De oorspronkelijk geplande eucharistieviering, academische zitting, receptie en maaltijd worden dus van het programma afgevoerd. De oud-strijders van Wezel schrappen de volledige publieke herdenking, die bestond uit een viering in de kerk en een receptie. Ze leggen wel nog kransen neer op de begraafplaats in intieme kring. Tijdens deze activiteiten komen verschillende kwetsbare doelgroepen samen, wat een extra risico inhoudt. Het aangepast programma ziet er nu als volgt uit:

*Woensdag 10 november: Last Post ceremonie. Aan de vooravond van Wapenstilstand wil de VVG vanaf 20 uur de gebeurtenissen rond beide wereldoorlogen extra belichten in het Boulevardpark in de Collegestraat. In een sfeervolle omgeving met feeërieke verlichting worden passende gedichten voorgedragen, muzikaal ondersteund door een doedelzakspeler. Daarna wordt The Last Post geblazen door het klaroenkorps van de Molse brandweer. Achteraf kan je bij een gratis kom soep, biertje of warme chocomelk gezellig napraten. Inschrijven tot en met 10 november via 014 31 15 51 of fvandenbergh@telenet.be.

*Donderdag 11 november: herdenking 11 november Centrum. VVG herdenkt ‘De Grote Oorlog 1914-1918’ en de slachtoffers van beide wereldoorlogen in het Centrum. Om 9.45 uur komt men samen aan het oud-gemeentehuis, Markt 1a. Om 10 uur wordt de herdenking geopend met een korte toespraak. Daarna trekt men onder begeleiding van politie en fanfare naar twee oorlogsmonumenten. Inschrijven is niet nodig.

*Donderdag 11 november: gratis film ‘Quo Vadis, Aïda?’(zie foto). Juli 1995. Aïda werkt in Srebrenica op de Nederlandse VN-basis als tolk in dienst van de Verenigde Naties. Het Bosnisch-Servische leger rukt steeds verder op en heeft het gemunt op de moslimenclave in Srebrenica. Aïda zoekt, samen met 20 000 andere Bosnische moslims, een veilig onderkomen voor haar en haar gezin. Aanvankelijk heeft ze er vertrouwen in dat de VN hen zal beschermen, maar als de chaos steeds groter wordt, probeert ze uit alle macht zelf haar man en zonen te redden.

‘Quo Vadis, Aïda?’ is een aangrijpende – deels fictieve – reconstructie van het bloedbad dat in 1995 duizenden slachtoffers eiste in ex-Joegoslavië. De film wordt gratis vertoond op 11 november om 20 uur in Zaal ’t Getouw aan de Molenhoekstraat 2. 11 november is  een dag die niet enkel in het teken staat van het einde van de Eerste Wereldoorlog, maar ook geldt als herdenkingsdag van alle slachtoffers van conflicten overal ter wereld. Tickets zijn vooraf te koop via www.getouw.be of aan de ticketbalie. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten