• 13/06/2024

Organisatoren jogging Malle steunen vijfjarige superheld uit Zoersel die strijdt tegen tumor

MALLE – Vandaag organiseerde Atletiekclub DAL uit Malle voor de 39ste keer haar jaarlijkse loopwedstrijden en joggings in het Domein de Renesse in Oostmalle.

De organisatie is al bijna 40 jaar een gevestigde waarde op de loopkalender met jaarlijks om en bij de 1 000 deelnemers. Dankzij de samenwerking met Quooker werd het opnieuw een bruisend loopevenement.

De Quooker 10 Miles Malle bood keuze uit drie afstanden: tien mijl, tien kilometer en vijf kilometer. Voor de jongsten waren er vier kinderjoggings.

De omloop was op verharde paden in het park en voor de langere afstanden ook gedeeltelijk op asfaltwegen rond het park.

Start en aankomst waren vlakbij de kasteelvijver met zicht op het mooie middeleeuwse kasteel van Domein de Renesse.

De secundaire scholen van Malle trokken opnieuw hun loopschoenen aan en namen deel aan de scholencompetitie. Ook de studenten van de Thomas More Hogeschool zakten weer af naar Malle voor hun eindtest.

Het kleinschaliger karakter, de goede organisatie, de familiale sfeer en het mooie kader waarin de studenten lopen zijn de troeven van dit  loopevent.

Er waren prijzen voor de grootste groepen die deelnamen. Er waren twee klassementen: groepen van verenigingen of bedrijven uit Malle (of andere groepen met een meerderheid deelnemers uit Malle) en groepen van buiten Malle. Groepen vanaf tien deelnemers kwamen in aanmerking voor dit klassement.

Naar jaarlijkse traditie werden alle deelnemers beloond met een grote fles trappist of een bakje verse aardbeien.

Op de evenementenweide werd een bewaakte sporttassenbewaring voorzien en waren er verschillende foodtrucks aanwezig waar je terecht kon voor een hapje en een drankje. De kinderen konden genieten van een aantal volksspelen bij het kasteel.

Voor de kinderen waren er joggings van 150 meter, 500 meter, 750 meter en 2 000 meter. De anderen namen deel aan de 5,3 kilometer, 10,6 kilometer of 10 miles .

De opbrengsten van dit evenement zijn ten voordele van de (jeugd)werking van AC DAL en van een goed doel. Zo schenken Atletiekclub DAL en Quooker beide voor elke deelnemer één euro aan het Kinderkankerfonds en steunt de organisatie een bijzondere superheld: LOWIEKE Vandamme (vijf jaar) uit Zoersel.

Op vrijdag 13 januari werd bij Lowie, na een zoektocht van enkele maanden, een verschrikkelijke diagnose gesteld. Lowie heeft een medulloblastoom. Een agressieve en kwaadaardige hersentumor in zijn kleine hersenen.

Bovendien is er sprake van uitzaaiingen ter hoogte van zijn nekje. Meer informatie over de strijd van Lowieke kan je vinden op zijn website (www.lowieke.com) en instagram (lowieke_onze_kleine_superheld).

De organisatie kon opnieuw rekenen op de medewerking van Quooker (www.quooker.be), de gemeente Malle (www.malle.be) en van Domein de Renesse vzw (www.domeinderenesse.be).

Op de foto: Steven Van Tichelen (Directeur Quooker België), Luk Janssens (AC DAL), Kate van Nuffelen (Marketing Manager Quooker België), Elke Van Echelpoel (AC DAL), Michel Grootjans (Domein de Renesse) en Elisabeth Joris (DBM / schepen voor sport). (EM  / Foto Gemeente Malle)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten