• 21/05/2024

Oproep van ELZ Mechelen-Katelijne, waarschuwing van ELZ Baldemore

MECHELEN – Maandag start de Eerstelijnszone Mechelen-Katelijne met de inrichting van het vaccinatiecentrum aan de Guido Gezellelaan in Mechelen. De verhuis is gepland op zaterdag 11 december. Het wordt het derde vaccinatiecentrum, na Nekkerhal en Zwartzustersvest. Ambitie is om er in een eerste fase 1 600 boosterprikken per dag toe te dienen. Burgemeester Alexander Vandersmissen (Open Vld): ‘Daarvoor kunnen we extra helpende handen gebruiken, vooral mensen met een medische of paramedische achtergrond.’

De kaap van 10 000 boosterprikken in de eerstelijnszone Mechelen-Katelijne werd gisteren gerond. Nog tot vrijdag 10 december krijgen de prioritaire groepen en 65-plussers hun derde prik in het vaccinatiecentrum aan de Zwartzustersvest. Vanaf morgen wordt ook de nationale reservelijst QVAX weer gelanceerd. Vandersmissen: ‘Wij raden burgers aan om zich zowel op QVAX als op onze lokale reservelijst in te schrijven. Het moeten natuurlijk mensen zijn die snel bereikbaar en flexibel zijn. Wij engageren ons om deze lijsten zo optimaal mogelijk te gebruiken. Wie zich registreert, maakt dus zeker kans om sneller aan de beurt te komen. Voorwaarde is wel dat men het vereiste interval met zijn vorige prik al heeft bereikt.’ Het vaccinatiecentrum in de Guido Gezellelaan. wordt opnieuw een uit de kluiten gewassen centrum met tien vaccinatielijnen om ook de brede bevolking van Mechelen en Sint-Katelijne-Waver op de kortst haalbare termijn voor de derde keer te kunnen vaccineren. Bedoeling is om dubbel zoveel vaccins als nu te zetten, met de ambitie om op te schalen.

Kristof Sels (N-VA), burgemeester van Sint-Katelijne-Waver: ‘In januari willen we al 40 000 vaccins toedienen. Dat komt overeen met de helft van de Mechelse bevolking op één maand tijd. Daarvoor hebben we natuurlijk helpende handen nodig. We weten dat er nog steeds veel enthousiasme is bij onze vaste ploeg van vrijwilligers, maar we hebben ook nood aan extra mensen met een medisch profiel om ook van deze campagne een succes te maken. Wij doen dus een warme oproep aan onze (para)medisch geschoolde inwoners, actief of op rust, om zich op te geven, al naargelang hun mogelijkheden.’ Ook geëngageerde burgers die tijdens de voormiddagen willen meedraaien in het callcenter mogen zich melden. De link waarop mensen zich online kunnen melden verschijnt morgen op de website van stad Mechelen en gemeente Sint-Katelijne-Waver. De vaccinatiegraad in de zone is 78 procent.

ELZ BALDEMORE (Balen/Dessel/Mol/Retie) ontving meldingen van inwoners die per e-mail een valse vaccinatie-uitnodiging ontvingen. Wanneer je doorklikt, worden je online bankgegevens opgevraagd. Het gaat hier om phishing. Men vraagt om alert te zijn en nooit je bankgegevens te bezorgen naar aanleiding van een vaccinatie-uitnodiging.

Het e-mailadres waarvan de valse uitnodiging verstuurd wordt, is cov19-vaccin@emailserv.com. De uitnodiging is goed nagemaakt. Wanneer je een uitnodiging voor een vaccin hebt gekregen, let dan best op volgende zaken: de e-mail is afkomstig van cov19-vaccin@doclr.be en de sms wordt verstuurd vanuit 8811. Indien je toch de link of QR-code opent, kijk dan het internetadres bovenaan na. Deze moet verwijzen naar https://covidvaccin.doclr.be of naar https://www.laatjevaccineren.be. Maak nooit je betaalgegevens over, een vaccinatie is gratis. Betaalde je toch? Verwittig meteen je bank en doe aangifte bij de politie. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten