• 17/07/2024

Opnieuw ruim aanbod aan activiteiten in onze provincie tijdens 11-juli-weekend

ANTWERPEN – Het aanbod aan activiteiten in onze provincie tijdens het komende 11-juli-weekend is niet te overzien. De voorbije twee weken kondigden wij al heel wat evenementen aan maar er is meer. Een kleine greep:

*DEURNE/EKEREN: De deelnemers aan de ‘Argenta Classic – 2 Districtenpijl Deurne-Ekeren’ leggen op zondag 11 juli vijf ronden af in Deurne. Daarna trekken ze naar Ekeren om daar vier ronden te fietsen. De mannen starten om 11.30 uur aan de Gallifortlei in Deurne (ter hoogte van de post) en finishen rond 15.30 uur in Ekeren, de vrouwen rijden van 14 uur tot 17.45 uur. De U17 rijden in Deurne tussen 16.15 uur en 17.45 uur.

*HEIST-OP-DEN-BERG (SCHRIEK): In de gemeente is er enkel een skatepark in Hallaar en in Wiekevorst. Daarom opent op vrijdag 8 juli om 14 uur een tijdelijke skatestraat in Schriek. Daarvoor wordt een deel van de Leo Kempenaerstraat achter de pastorij afgesloten. Kinderen en jongeren zijn er nog tot vrijdag 12 augustus dagelijks, behalve op zondag, welkom om te steppen en (inline) te skaten van 9 tot 20 uur.

*MOL: Silver Story is een kleinschalig intiem festival met muziek, theater, comedy en culinaire kunst en wordt op zaterdag 9 juli georganiseerd aan het Zilvermeer. Onder meer Camille, Jaap Reesema & Pommelien, Cleymans & Van Geel en Guy Swinnen treden op tussen 13 en 24 uur. Info en tickets: https://silverstoryfestival.be/

*HERENTALS: Op vrijdag 8 juli wordt een feestmarkt georganiseerd op de vertrouwde plaats van de wekelijkse markt, van 9 uur tot 12.30 uur. Straattheateracts maken de bezoekers attent op onveilige situaties. De politie is aanwezig met een infostand over diefstalpreventie en de jongsten kunnen zich laten fotograferen op een echte politiemotor. De Cirkel, De Gagel, lokaal dienstencentrum Convent2 en de Dorpel – lichten hun werking toe.

Herentals viert de Vlaamse feestdag op het dorpsplein van Noorderwijk. Jan Michielsen (CD&V), schepen van cultuur, opent de dag op maandag 11 juli om 14 uur. De kleuters van Dansstudio BodEmotion zetten het dans- en muziekfestijn in, om 15 uur gevolgd door het danstheater van dezelfde dansstudio. Om 16 uur plant OKRA Noorderwijk linedancen. Om 17 uur warmt dj BEX je op voor een concert van Lenny en de Wespen om 20 uur.

Connie Neefs zingt vanavond om 20 uur, op de tonen van een mobiele beiaard onder begeleiding van stadsbeiaardier Koen Van Assche op het buitenplein van CC ’t Schaliken.

*KAPELLEN: Op het Dorpsplein dansen de dansers van ENcore op zondag 10 juli om 15 uur de ziel uit hun lijf. Eric Flanders brengt vanaf 15.30 uur levensliederen. En Johan Kalifa sluit af met zijn vrolijke muziek. In de Sint-Jacobuskerk, Kerkstraat 4, organiseert het Davidsfonds om 11 uur een feestelijke misviering met sopraan Nele Peeters en Johan Famaey aan de piano. Na afloop wordt door het gemeentebestuur een drankje aangeboden.

*NIJLEN (KESSEL): Zaterdag 9 juli vinden in Kessel Station tussen 15 uur en middernacht achtereenvolgens een veldloop, een koers en een muziekoptreden plaats. De veldloop wordt gelopen tussen 15 en 18 uur, de retrokoers duurt van 19 tot 21 uur. Het muziekoptreden eindigt om middernacht. De activiteiten worden gehouden aan café Torenven aan de Emblesesteenweg 9.

Edwin MARIËN

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten