• 20/04/2024

Opnieuw ruim aanbod aan activiteiten in onze provincie tijdens 11-juli-weekend (2)

HOVE – Opnieuw een aantal evenementen waar je tijdens dit weekend naartoe kan. Gisteren en de weken voordien kreeg je al een overzicht van onder meer de 11-juli-vieringen in Antwerpen en de districten.

*TURNHOUT: Op vrijdag 8 juli (van 14 tot 22 uur) verandert de Grote Markt in een circusdorp. Op zondag 10 juli vormt de Nieuwe Kaai tussen 13 en 18 uur het decor voor onder meer de Romeo’s’. ‘Voor kinderen is er dé Splash Kinderdiscoshow, een ballonnenclown en een springkasteel. Op maandag 11 juli om 15.30 uur treedt vendeliersgroep Alferitax Krawabelli uit Lille op voor het Stadhuis.

*HOOGSTRATEN: Na geslaagde Heilig Bloedfeesten start dit weekend het kermisseizoen in de dorpen. In Wortel gaat de kermis vanavond van start, in Meersel-Dreef gebeurt dat morgen zaterdag.

*MOL: Op het kerkplein van Donk (Sint-Antoniusstraat) kan je van zaterdag 9 tot en met dinsdag 12 juli naar de kermis komen. De kermis start dit jaar een dag vroeger. Je kan deelnemen aan de actie ‘Scoren op de Molse Foren’. (zie foto)

Op zondag 10 juli gaat de Gidsenkring samen met jou op zoek naar verborgen fietsparels. Er wordt gestart om 14 uur aan het station (Statieplein 1) voor een drie uur durende fietstocht van twintig kilometer. De begeleide fietstocht kost vijf euro en is gratis voor kinderen jonger dan twaalf jaar. Inschrijven: https://www.gemeentemol.be/eloketdetailv2.aspx?id=1309

Op zaterdag 9 juli tussen 11 en 14 uur is iedereen welkom om de nieuwe zaal ‘Den Donk’ (Sint-Antoniusstraat 2A) te bezoeken. Je krijgt er een gratis pannenkoek bovenop. Vanaf 14 uur is er een kermisterras door scouts Donk met kinderanimatie. Voetbal Donk Sport organiseert een zettersprijskamp. Vanaf 17 uur stil je je honger op het minifoodtruckfestival met KEMP Hamburgers, Koen Kroket,…

Op zondag 10 juli kan je om 15 uur in de kerk van Sluis (Sluis 155) genieten van een concert van Koen Broucke. Het concert is gratis voor bezoekers van het Jakob Smitsmuseum waar Koen Broucke momenteel zijn werken tentoonstelt in het kader van de expo ‘Boerenpsalm’. Vooraf inschrijven is aan te raden via jakobsmits@gemeentemol.be of 014 31 74 35. Hij speelt hierbij pianomuziek van onder meer Händel, Mozart, Liszt en Schumann.

*HOVE: Op zondag 10 juli viert het lokaal bestuur de geboorte van haar nieuwe reuzin, Moe Lies. Naast eet- en drinkgelegenheid zijn er in het gemeentepark achter het gemeentehuis de ganse dag optredens met de kindervoorstelling HeeMan! (15 uur), Johan Van Mechelen (16 uur), Ed Kooyman (17.30 uur), Jan De Smet (20 uur) en Papa Mojito (21.30 uur).

*DESSEL: Nog tot vrijdag 30 september kan je weer deelnemen aan de fiets-zomerzoektocht van VVV-Dessel. Het is de bedoeling om 50 foto’s in de juiste volgorde te zetten. De fietstocht is ongeveer vijftien kilometerlang en is te koop voor vijf euro in administratief centrum ‘De Plaetse’, bij dagbladhandel De Mèt (Markt), B&B bistro-café Den Akker (Akkerstraat) en café De Keeper (Meistraat). De prijzen zijn horecawaardebons.

Edwin MARIËN

Foto Gemeente Mol

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten