• 18/07/2024

Opnieuw een kijkje op een aantal evenementen dit weekend in onze provincie

*MECHELEN – Net zoals vorig jaar worden de vrijdagavonden van Predikheerlijke Zomer ingevuld door de Jazzzolder. De bands spelen telkens twee keer per avond om 19.30 uur en om 21.15 uur. Bij droog weer kan het publiek plaatsnemen in de binnentuin van Het Predikheren, bij regen wordt uitgeweken naar Zaal Mandela. Morgen vrijdag 15 juli kan je genieten van het Frank Deruytter Trio.

*MOL – Ontdek op zondag 17 juli het Jakob Smitsmuseum en de huidige expo ‘Boerenpsalm’ samen met een doorwinterde Smitsgids. Vooraf inschrijven is verplicht via jakobsmits@gemeentemol.be. De rondleiding start om 14.30 uur in het Jakob Smitsmuseum, Sluis 155a. Deelnemen aan de rondleiding is inbegrepen in je museumticket. Volwassenen betalen vijf euro, inclusief catalogus.

Op vrijdag 15 juli ben je om 19 uur welkom bij de Praatgroep Autisme Spectrum Stoornis (PASS) die plaatsvindt in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove, Jakob Smitslaan 28. PASS Mol is een groep volwassenen met, of een vermoeden van, autisme, met een normale of hoge begaafdheid. De praatgroep komt elke derde vrijdag van de maand samen van 19 tot 21.15 uur in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove.

Leef je nog tot vrijdag 20 juli uit op de Zilvermeerkermis en dit op het marktplein van het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer.

*GEEL – Lore Crauwels en haar tweekoppige band (Dries Meeus en Thomas Lauwers) zetten de derde avond van Geel Zomert morgenavond om 20.30 uur zwoel in. Het Geelse trio brengt een mix van disco, soul, funk en jazzy nummers en zo ook een goede streep zonneschijn op de planken. Daarna is het tijd voor Girlpower met hoofdletter G, met Les Copines (zie foto) en dit op het Grasplein van Jeugdcentrum De Boog aan de Diestseweg. Meezingen en meebrullen met Mega Mindy en Jeuk Live Band kan je er om 13u30 uur.

*DUFFEL – De jaarlijkse julikermis vindt traditioneel plaats in het weekend na de Vlaamse feestdag op het plein aan de Gustaaf Van der Lindenlaan. Net zoals vorig jaar organiseren de foorkramers een prikkelarm uurtje op zaterdag 16 juli van 15 tot 16 uur. Je kan naar de kermis komen op zaterdag 16 juli van 15 tot 22 uur., zondag 17 juli van 14 tot 22 uur en op maandag 18 juli van 14 tot 22 uur.

*AARTSELAAR – Het Cultureel Centrum brengt met de comedyshow van William Boeva iedereen in vakantiemodus. Morgen vrijdag 15 juli geeft hij een humoristische voorstelling onder de avondzon bij Bar Zomer in het Oeyevaarsbos. Vooraf zorgt comedian Peter Hens voor een komische opwarmer. Tickets reserveren via de webshop (bit.ly/WilliamBoeva) of 03 877 28 75.

*BORNEM – Na een succesvolle eerste Zonneklopper in het Park van de Abdij Van Bornem, is het park van kasteel d’Ursel in Hingene aan de beurt. Op vrijdag 15 juli komen Jérémie Vrielynck en Gers Pardoel optreden tussen 19.15 uur en 23 uur. Van 20 uur tot 21.30 uur zijn er vertellingen bij valavond in de Abdij van Bornem: Evi Rosiers vertelt: Noorse, Joodse en Azteekse mythologie. Tickets en meer info: www.deabdijvanbornem.be

Edwin MARIËN

Foto Les Copines

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten