• 24/06/2024

Opnieuw een heleboel evenementen om dit weekend naartoe te gaan

ANTWERPEN – Traditiegetrouw brengen we je een aantal tips van evenementen waar je dit weekend naartoe kan.

*GROBBENDONK/HERENTALS/OLEN/HERENTHOUT/VORSELAAR – Morgen maakt Bibliotheek Neteland het gezellig tijdens de verwendag. De medewerkers hebben een verrassend programma uitgewerkt voor alle leeftijden: poëtisch kapsalon, karikatuurtekening laten maken, live muziek, … Info: https://vorselaar.bibliotheek.be/verwendag-bibliotheek-neteland-8-oktober-2022?theme=373

*VORSELAAR – De voorbije jaren werkte de gemeente samen met Heemkundige Kring Joris Matheussen twee ‘K-publicaties’ uit. De nieuwste editie gaat over het kadaster en focust op de oude woonkernen en het kadasterarchief om zo de geschiedenis beter te leren kennen. De publicatie wordt morgen voorgesteld aan het publiek tijdens de gemeentelijke opendeurdag van 10 tot 16 uur door de Heemkundige Kring in het gemeentehuis.

*GEEL – Cultuurcentrum de Werft neemt samen met de Cultuurdienst het initiatief om een nieuwe tentoonstelling met Werk Uit Geel! te presenteren in de Halle. Deze tentoonstelling kan je bekijken vanaf morgen tot en met zondag 4 december. De expo toont werk van kunstenaars, amateurkunstenaars en semi-professionals uit Geel. Je kan er elke vrijdag, zaterdag en zondag terecht van 10 tot 17 uur.

*MOL – Tot en met vrijdag 31 maart 2023 kunnen honden en hun baasjes zich amuseren tijdens de Snuffeltocht. De gratis wandeling van 6,5 kilometer vertrekt dit jaar op het Lindeplein in Millegem. Hondeneigenaars en hun viervoeters genieten van een leuke en ontspannende wandeling vol opdrachten. Info: www.visitmol.be/aanbod/994/de-snuffeltocht-puur-wandelgenot-voor-hondje-en-baasje of bij dienst toerisme.

Heb jij tijdens de herfstvakantie kinderopvang nodig? Vanaf morgen 9 uur kan je online reserveren via https://mol.i-active.be/lid/iactive/f?p=167:101

*KALMTHOUT – Artistiek gezien staat Oltremontano Antwerpen,met als thuisbasis Heide – Kalmthout, aan de top van historische koperblaasensembles. Morgen kan je Oltremontano Antwerpen aan het werk zien. Zondag is er een presentatiemoment van de internationale ‘Masterclass Historical Trombone’. Info: https://clubkalmthout.be/evenementen/heder-heide-festival-weense-sepolcro-aria-s-uit-de-barok.

*BOOM – Tijdens Putteke Winter (zie foto) op vrijdag 9 december (van 18 tot 23 uur) en zaterdag 10 december (van 17 tot 23 uur) is De Schorre in een mysterieuze wintersfeer gehuld. Verlichte paadjes leiden je opnieuw langs de prachtige natuur van het provinciaal domein, soundscapes en verrassend veel vuur. Koop tijdig je tickets online want het aantal bezoekers per avond is beperkt. Je betaalt tien euro per ticket. Info: www.deschorre.be.

*OUD-TURNHOUT – Na het succes van vorig jaar bundelen de zeven sportclubs aan De Hoogt hun krachten, voor de organisatie van een onvervalste kroegentocht die zij spelenderwijs ’t Hoogtfiejst noemen. Morgen, vanaf 19.30 uur, treden diverse groepen op, binnen de locatie van elke sportvereniging. Info: https://www.sportpromotie.net/thoogtfiejst

Edwin MARIËN

Foto Fenn Photography

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten