• 24/07/2024

Opnieuw & Co opent zesde winkel – Bubbel- en lichtjeswandeling in Lint

MORTSEL – Op maandag 1 februari 2021 opent Opnieuw & Co een zesde winkel in de voormalige showroom van Carrosserie Cryns op de Vredebaan 90 in Mortsel. Deze locatie is  op de site waar alle tweedehands goederen worden gesorteerd en geprijsd. Bovendien tekende Opnieuw & Co een compromis om de loods van 4 000 vierkante meter die de sorteersite en de voormalige showroom van Carrosserie Cryns verbindt, aan te kopen.

Directeur Koen Goemans: ‘We zagen een mooie opportuniteit om nog meer uit te breiden dan we al van plan waren. Op het moment dat de showroom van Cryns te huur kwam te staan, waren we zo goed als rond met de aankoop van de loods. Op termijn willen we een grote winkel openen in de loods en nu kwam de kans om al met een kleinere winkel te starten op dezelfde locatie. We willen met Opnieuw & Co blijven groeien in de toekomst.’

De werken in het nieuwe winkelpand zijn deze week gestart: kleine verbouwingswerken, een nieuwe verlichting en het pand wordt volledig geschilderd. Alle werken worden door Opnieuw & Co medewerkers uitgevoerd. Met 350 vierkante meter zal deze winkel kleiner zijn dan de andere kringwinkels van Opnieuw & Co. Er zullen geen meubels worden verkocht. Verder wordt het een kringwinkel zoals de andere Opnieuw & Co winkels. Het geefpunt blijft op de Vredebaan 76. Vanaf 1 februari kunnen klanten in deze nieuwe winkel op een coronaveilige manier terecht van maandag tot zaterdag van 10 tot 18 uur.

De loods wordt gebruikt als opslagplaats, maar de komende jaren wordt hij omgebouwd tot circulaire hub van in totaal 21 000 vierkante  meter die in verbinding staat met de nieuwe Minerve woonwijk die volop in ontwikkeling is. Er komt een nieuwe uitgebreide kringwinkel, er zal plaats zijn voor horeca, een bakker, workshops en deel- en creatieve ateliers.

Komende zomer starten de renovatiewerken. De site zal worden verwarmd met restwarmte van de Agfa Gevaert fabriek via het warmtenet van Warmte Verzilverd dat momenteel wordt aangelegd. Het dak wordt een zonnecentrale, de site wordt onthard en het regenwater zal worden hergebruikt tot drinkbaar water. Grote plannen om uit te rollen in 2021.  Opnieuw & Co kijkt de toekomst positief tegemoet.

Kom veilig met  jouw bubbel naar het gemeentepark van Lint met de smartphone in de hand. Zorg ervoor dat je een QR-lezer hebt geïnstalleerd op je smartphone en test die zeker al eens op voorhand uit. Op die manier kan je deelnemen aan de bubbelwandeling voor het hele gezin. Op verschillende plaatsen kan je wegwijzers en paaltjes met QR-codes vinden. Door het scannen van die codes krijg je een episode van het verhaal te zien: zes in het totaal van telkens een vijftal minuten. De gratis wandeling is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar en loopt tot eind januari.  Meer info https://www.lint.be/activiteitendetail/1903/qr-theaterroute-in-het-gemeentepark-de-vosin-het-bos-4—annas-steen.

Door de huidige coronamaatregelen kan ook Lint Fonkelt niet doorgaan. Als alternatief kan je toch nog van een lichtjeswandeling genieten. De lichtjeswandeling ziet er nu als volgt uit: https://www.lint.be/nieuwsdetail/1635/lichtjeswandeling-in-lint. Nog tot en met de kerstvakantie kan je deze wandeling van circa 3,5 kilometer beleven in je eigen bubbel. Neem zeker een lampionnetje, zaklampen, fluomateriaal,… mee. Dat maakt het leuker. (EM /Foto Gemeente Lint)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten