• 19/07/2024

Ophaalmomenten in Boechout, vlonderpad in Borsbeek, boodschap uit Lier

BOECHOUT – In Boechout verandert er heel wat in verband met de ophaalmomenten van huisvuil.

Gft, pmd en huisvuil worden niet langer op donderdag, maar op dinsdag opgehaald. Gft en pmd worden om de twee weken opgehaald, huisvuil wekelijks. Snoeiafval moet je aanbieden op donderdag in plaats van op vrijdag. De aanvraag voor de ophaling doe je nog wel op maandag via het e-formulier op www.boechout.be  of via 03 460 06 38.

Papier wordt niet meer op een ‘vast’ moment opgehaald. Dat komt omdat Igean overschakelt van een maandelijkse naar een vierwekelijkse ophaling en dus geen twaalf maar dertien keer papier en karton komt ophalen. De ophaling gebeurt altijd op donderdag (tenzij de ophaling op een feestdag valt).

Textiel wordt vier keer per jaar opgehaald door Kringwinkel Opnieuw & Co, telkens op een vrijdag. Grof vuil wordt tegen betaling opgehaald op oproep. De ophaling gebeurt op een donderdag. Je vraagt minstens één week op voorhand de ophaling via het eloket op www.boechout.be  of via 03 460 06 38.

Het recyclagepark is open op dinsdag en donderdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur, op woensdag van 13 tot 19 uur, op vrijdag van 13 tot 17 uur en op zaterdag van 9 tot 16 uur. Het recyclagepark is gesloten op donderdag 31 december (namiddag) en op vrijdag 1 en zaterdag 2 januari.

Installeer de Recycle! app op je smartphone en de app stuurt je de avond vóór de ophaling een melding. Je vindt er ook de openingsuren van de recyclageparken in je buurt én de sorteerregels.

In Borsbeek is er nog een beetje werk aan het bufferbekken maar de vele planken met leuke inscripties dan de bewoners hebben hun finale plekje in het Vlonderpad gekregen (zie foto). ‘Het was fijn om te zien dat zoveel mensen graag deel wensten uit te maken van dit project’, meldt het Lokaal Bestuur.

De officiële opening van het Vlonderpad in het bufferbekken zal omwille van corona nog  een tijdje op zich laten wachten. Het Vlonderpad is wel al klaar om wandelaars te ontvangen.

Door de coronamaatregelen vinden de traditionele nieuwjaarsrecepties voor Lierenaars en Hooiktenaars begin januari op de Grote Markt en in Koningshooikt niet plaats. Burgemeester Frank Boogaerts (N-VA) brengt zijn nieuwjaarsboodschap daarom dit jaar digitaal, je kan ze hier bekijken: https://www.lier.be/Homepage/Nieuwjaarswensen_burgemeester_Frank_Boogaerts.

Daarnaast bezorgt het college van burgemeester en schepenen zijn beste wensen met een nieuwjaarswens in het ‘een lichtje voor jou’-thema op de achterflap van de Peperbus die deze week in de brievenbus valt. In het hart van de Peperbus vind je een raamaffiche met nieuwjaarswens, op de achterzijde kan je je eigen nieuwjaarswens schrijven. (EM / Foto Gemeente Borsbeek)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten